Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen Gençlik Köprüleri Programı kapsamında ülkemize gelerek İstanbul’u gezen ve ardından Ankara’ya geçen Gençlik Köprüleri ikinci grubu, YTB’yi ziyaret etti.

YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül katılımcılarla bir araya geldi.

Katılımcılarla bir araya gelen YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül katılımcılara Türkiye izlenimlerini sordu. YTB’nin desteklediği projelerle ilgili bilgiler veren YTB Başkanı, gençleri diaspora bursları konusunda da bilgilendirdi. YTB Başkanı sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye artık desteklenen değil destekleyen bir ülkedir. Türkiye, yurt dışındaki vatandaşlarına milyonlarca lira fon aktaran ve onların hayatın değişik alanlarında daha etkin olmasını sağlayan bir ülkedir. Türkiye yurtdışındaki vatandaşlarına daha yakın, akraba toplulukları ve uluslararası öğrencilerle bağ kurmuş durumdadır. Bizlerin sizlerden isteği, yaşadığınız ülkede hayatın her alanında daha aktif bir yurttaş olmanızdır. Bütün bu programları da bu amaçlar doğrultusunda gerçekleştirmekteyiz.”

Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül: “Türk Kültürü Köklü Bir Medeniyettir”

“Tarih boyunca pek çok coğrafyalarda bulunmuşuz. Yürüyüşümüz boyunca farklı kültür ve kimliklerle bir arada olduğumuz için farklılıkları da kendi içinde yaşatabilmiş bir kültürümüz var.  Bugün dünyanın ihtiyaç duyduğu da  çok kültürlü medeniyet değerini yaşatabilmektir.”

Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül: “Kendi Dilinizi Unutmamanız Oldukça Önemlidir”

“YTB olarak yurtdışında yaşayan yüksek lisans, doktora ve doktora üstü çalışmalar yapacak olan vatandaşlarımızı diaspora burslarıyla destekliyoruz. Bu bursların amacı yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları daha iyi tespit edebilmek ve çözüm üretme sürecinde daha somut adımlar atabilmektir. Dil konusunu da oldukça önemlidir. Kendi dilinizi unutmak, kendi geçmişinizi unutmak demektir. Yaşadığınız ülkenin dilini bilmek de önemlidir. Kendinizi bu konuda geliştirin ama kendi dilinizi de ihmal etmeyin.”

Reklamlar