25 Ardinolu genç, bir proje kapsamında girişimcilik eğitimi görecek. 10 Nisan 2013 tarihinde start verilen Sınırsız Girişimcilik projesi Ardino Belediyesi, Agop Uzunbohosyan yönetmenliğindeki Vega Kulübü ve İrlanda’nın Cork kentindeki Yüksek Teknoloji Biznes İnkübatörü (Cork BİC) ortaklığında Klıster Bilgi ve İletişim Teknolojileri Vakfı tarafından gerçekleştiriliyor. Proje İnsan Kaynakların Gelişimi Programı kapsamında Avrupa Sosyal Fonu’nun mali desteğiyle finanse edilmektedir. egridere-gencleri-girisimcilik-egitimi

Projenin ana amacı, Avrupa’daki iyi uygulama ve deneyim alış verişinde bulunup bilgi ve iletişim teknolojileri transferi sayesinde girişimciliğin gelişimiyle Ardino Belediyesi’nde insan kaynaklarının geliştirilmesi, yaşam standardının yükseltilmesi ve sosyal içermenin teşvik edilmesidir.

Sınırsız Girişimcilik projesi kapsamında girişimcilik üstüne 4 ücretsiz interaktif eğitim seminerleri düzenleniyor. Seminerler, İş Yapma Kültürü, Girişimcilerin İşinde Başarılı Olmalarının Koşulu Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Kullanmak, Girişimcilik Ruhunu Geliştirme ve Problemlere Sistematik Yaklaşım Yaratma İmkanı Yaratan Doğa Bilimleri Eğitimi ve Sanal Sayısal Değerler, Ürün ve Paralar ana temaları altında gerçekleştirilecek.

Eğitim seminerleri, uzman girişimciler ve Cork kentinden genç girişimciler, girişimcilik üzerine hocalık yapan yüksek profesyonel yeterliliğe sahip uzmanlar ve Bulgaristan’dan başarılı iş kuran girişimciler tarafından yürütülecek.

Sınırsız Girişimcilik projesi Ardino Belediyesi’nde ikamet eden genç, çalışma çağındaki 18-40 yaş arasında lise veya yüksek eğitimli, kendi iş yeri sahibi olan veya kendi işini kurmaya dair yazılı fikri olan kişilere yöneliktir.

Adaylar seçilip ve onlarla söyleşiler yapıldıktan sonra acemi girişimcilerin eğitim görmeleri üzere 25 kişilik bir grup oluşturulacak.

Ardino Belediyesi’nin en genç girişimcileri arasında Hristo Smirnenski Lisesi’nden öğrenciler de bulunuyorlar. Klıster Bilgi ve İletişim Tenolojileri Vakfı Başkanı Petır Statev bizzat kendisi onlara iş yapma ve yatırım konusunda eğitim olanaklarını açıkladı.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar