Viktoriya Vasilenko 22 yaşında ve buna rağmen, ciddi bir profesyonel deneyime sahip. Bulgaristan başta olmak üzere, Yunanistan, İtalya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin piyano yarışmalarında birçok ödül kazandı. Bunların arasında Manchester, İngiltere’de düzenlenen “James Mottram International Piano Competition” ‘da kazandığı ikincilik ödülü var. Ayrıca Viyana (2008), New York (2010) ve diğer dünyaca ünlü müzik başkentlerinde konserler verdi. Bunların yanı sıra, Bulgaristan’ın Müzisyenler ve Dansçılar Birliğinin Viktoriya’ ya iki kez “Kristal Lir” ödülü verdi.

Viktoriya’nın küçük yaştan beri çok ünlü ve yetenekli öğretmenler tarafından eğitim alma şansı vardı. Bu gün de ona aynı şans sunulmaktadır.

“Benim en büyük ve en önemli öğretmenlerim, annem Asya ve babam Aleksandır Vasilenko- diyor Viktoriya. Sofya Milli Müzik Okulunda Antonina Boneva’ nın sınıfındaydım ve profesör Stela Dimitrova- Maystorova’ nın sınıfından mezun oldum. 2011 yılından bu yana Madrid’ teki “Kraliçe Sofiya” Yüksek Müzik Okulunda eğitimime devam etmekteyim. Burada Dimitriy Başkirov’ un yanına girme şansım oldu. Bunun yanında NBU da (Nov Bılgarski Universitet’ te) öğrenciyim. “Kraliçe Sofiya” özel yüksekokulu olarak verdiği diplomalar çoğunlukla sanatsal olmaktadır.”

Viktoriya bu ders yılının sonunda, “Kraliçe Sofiya” ’nın çok prestijli ödülünü kazandı.

“Benim üç kişiden oluşan grubumla bu senenin en iyi oda korosu ödülünü kazandık. Ödülü bize Kraliçe Sofiya bizzat kendisi verdi. Bu ödülü ikinci defa kazanmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. Birkaç sene önce kazandığım ödül ise, “Umut verici genç piyanist” dalında verilmişti. Benim üçlüdeki grup arkadaşlarım ise viyolonsel, Laura Szabo ve kemancı Mohamed Hiber. Bu başarı, bize İspanya’da çok önemli kapılar açtı. Mart ayında Paris’te bir konser verdik, belki tekrar Fransa’da çalma şansımız olur.”

Reklam ve iyi bir menajer- başarıyı getiren şeyler bunlar mı? İşte Viktoriya’nın bu sorumuza verdiği cevap:

“Yeni müzik yeteneklerini tanıtma ve reklam yapma işi çok önemli. Bu iyi de olabilir kötü de, reklamı ve tanıtımı yapan kişiye bağlı. Bizim, yeni kuşak olarak çok büyük bir şansımız var – dünyaya açığız ve onun her noktasına istediğimiz zaman erişebiliriz, çok seyahat ediyoruz ve yeni insanlar tanıyarak, yeni bağlar kuruyoruz. Ben ve benim gibi İspanya’da olan Bulgar çocukları repertuvarlılarımıza kesinlikle Bulgar şarkıları da eklemeye çalışıyoruz.

Reklamlar