Küçük çocuklar arasında okumayı teşvik eden geleneksel ulusal kampanya 2 Nisan’da başlayıp 23 Nisan’a kadar devam edecek. Ülkede 68 kütüphane ve düzinelerce okul, “Birlikte Okuyor, Birlikte Büyüyoruz” başlığı altında gerçekleştirilen Kitapların Geçişi kampanyasına katıldı.

Bulgar Kitabı Derneği’nin web sitesinde duyurulan girişimlerden başka erken çocukluk döneminde okumayı teşvik etmek için bir el kitabı bulunmaktadır. Dünya araştırmaları, insanın doğa zekasının büyük bir kısmının sekizinci yılına kadar geliştiğini kanıtlıyor. Bu potansiyeli açığa çıkarmak için çocuğun küçük yaştan itibaren çeşitli duyusal uyaranlara maruz kalması lazım ve okuma, insan beyninin inanılmaz olanaklarının açığa çıkarılmasında önemli bir rol oynar.

Girişim kapsamında farklı şehirlerden çocuklar zincirleme okuma, anlayarak okuma, ifadeli okuma gibi girişimlere katılacaklar. Çocuklar, huzurevlerinde bulunan yaşlılara okuyacaklar. Kampanya kapsamında toplamda 600’ün üzerinde girişim yapılacaktır.

Kampanya çerçevesinde 18-22 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Çocuk Edebiyat Festivali gerçekleştirilecek. Çocuk ve gençler için Avrupa edebiyatı vurgusu yapılacaktır. On yabancı yazar festivale katılacağını doğruladı.

Bulgar çocuk illüstrasyonları sergisi de düzenlenecek. Amaç, çocukların zevk almak için okuyan bireyler olmalarıdır, çünkü okuyan kişi, düşünen kişidir.

Kampanya bu yıl da Bulgar Kitabı Derneği tarafından Bulgaristan Kütüphane Bilgi Derneği, Eğitim ve Bilim Bakanlığı ve Sofya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilmektedir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar