Geçen hafta sonu Ardino’nun (Eğridere) Çubrika (Dallıca) köyünde geleneksel şenlik düzenlendi. Etkinlik, yerel muhtarlık, yerel Sveti Kliment Ohridski Toplum Merkezi ve bölgeden Türkiye’ye göç etmiş vatandaşların mali desteğiyle organize edildi. cubrika-senligi-2013Şenliğe etraf köylerden çok sayıda insan geldi. Ayrıca Türkiye, Avustralya, Belçika, İngiltere ve Hollanda’ya göç etmiş vatandaşlar da misafir oldular.

Şenlikte resmi konuklar arasında Kırcaali Milletvekili Milko Bagdasarov, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, Yerel Meclis Başkanı Sezgin Bayram ve Çubrika köy muhtarı Ferdun Ali hazır bulundular.

İlk önce köy camisinde sağlık ve bereket duası yapıldı. Duaya katılan herkese komşu Lenişte (Alfatlar) köyü muhtarı Fehim Halilov’un hazırladığı üç kazan pilav ikram edildi.

Başkan Resmi Murat selamlama konuşması yaptı. Başkan, Çubrika’da 20 yıl aradan sonra tekrar köy şenliğinin yapıldığı için organizatörleri tebrik etti. Sayın Murat, “Bu tür etkinlikler ülkenin ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan yerli insanların birbirleriyle tanışıp, fikirlerini paylaşıp ortak projeler üzerine konuşmalarına vesile oluyor” dedi. Belediye Başkanı, gelecek yıl Çubrika köyünde yerel oyun alanının yerine çok fonksiyonlu spor alanı kurulacağı müjdesini verdi.

Avustralya’da Melbourne kentinde yaşayan Çubrika Şenliği Göçmenler Organizasyon Komitesi Başkanı Adem Güngördü, misafirleri duygusal bir konuşmayla selamladı.

O, insanın her zaman yabancı bir ülkede iyi bir iş sahibi ve güzel bir hayatı olabileceğini, fakat hiçbir zaman kendini memleketinde olduğu gibi mutlu hissetmeyeceğini vurguladı. Sayın Güngördü, “Değerli dostlar, itiraf etmemiz gerekir ki, insanın en iyi dostu anasıdır, dünyadaki en iyi ülke ise doğup büyüdüğün ülkedir” diye paylaştı.

O, vatanın bir insan için en değerli yer olduğunu belirtti. Konuşmasının sonunda ilk önce Türkçe Canım Vatanım, Neden Bu kadar Güzelsin? şiirini okudu, ardından ise ünlü şair İvan Vazov’un Oteçestvo Lübezno, Kak Hubavo Si Ti! şiirini pürüzsüz bir Bulgarca ile ezbere söyledi.

Milletvekili Milko Bagdasarov, artık ikinci yıl Avustralya’ya göç etmiş vatandaşımızın konuşmasından derin etkilendiğini paylaştı. Bagdasarov, “İşte Bulgaristan’dan uzak bir yerden gelerek bu duygusallığı ve sıcaklığı katan göçmenlerimiz köy şenliklerinin son derece etkileyici ve heyecanlı olmasına sebep oluyorlar” diye sözlerine ekledi.

Yerel Sveti Kliment Ohridski Toplum Merkezi Türk Halkoyunları ve Türküleri Grubu ve Çubrika’dan çocuklar zengin bir müzik ve edebiyat programı sundular.

Program sonrası eski Anton Semyonoviç Makarenko İlköğretim Okulu binası önünde başta Resmi Murat ve milletvekili Milko Bagdasarov olmak üzere kıvrak bir horo oyunu oynandı.

 

Güner Şükrü – Kırcaal Haber

Reklamlar