Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Arena Armeetz Salonu’nda devam eden şampiyonada yarı final maçları oynandı. İlk maçta Rumen Halep, Sırp rakibi Ana İvanovic’i 2-6, 6-1 ve 6-3’lük setlerle 2-1 yendi ve finale çıktı.tenis

Bu arada yaklaşık 6 bin izleyicinin seyrettiği setler arasında Simona Halep ve Ana İvanovic fizyoterapik masaj yaptırdı.

Sırp ve Rumen seyirciler, vatandaşlarına tribünlerden büyük destek verirken, İvanovic’in hayranlarından bir tenissever, “Benimle evlenirsen asla bulaşık yıkatmam” yazılı pankart açtı.

Simona Halep, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün salonda Bulgardan çok Rumen gördüm. Seyirciden büyük destek aldım” dedi.

-Stosur da finalde

Diğer maçta Avustralyalı Samantha Stosur, Rus tenisçi Anastasia Pavlyuchenkova karşısında iyi bir performans sergiledi. Rakibini 6-1, 1-6 ve 6-3’lük setlerle 2-1 yenen Stosur, adını finale yazdıran bir diğer tenisçi oldu. Stosur da “Yarına, güçlü bir rakiple yapacağım zor bir mücadeleye hazırlanıyorum” diye konuştu.

Halep ve Stosur, yarın şampiyonluk mücadelesine çıkacak.

Öte yandan 750 bin dolar para ödüllü turnuvanın yarı final maçlarını, turnuvanın ana sponsoru Garanti Koza’nın, Bulgaristan’da da büyük bir inşaat projesine imza atmaya hazırlanan ekibi de izledi.

 

Muhabir: Ülkü P. Karakuş / Yayınlayan: Hüseyin Doğru – Haber3

Reklamlar