Koreograf Vasil Vasilev’in jübilesi sebebiyle düzenlenen “Folklorun Sihri” konseri Kültür Evi salonunu doldurdu. Yaklaşık iki saat süren gösteri, ülkemizin farklı etnografik bölgelerin ritim, kostüm ve müziğin zenginliğini sundu. Sahnede cinovsko horonu, rıçenitsa, severnyaşki dansı, Trakya ve Rodopların melodileri yer aldı. Türk halk dansı ve sirtaki de yer aldı. Belediye Başkanı Hasan Azis: “Dans onun yaşam yoludur, onun yaşamıdır ve onun varlığıdır. Sayın Vasilev’in yıllardır süren sanat çalışmalarından çok etkilendim. Ona Bulgar ruhunu korumasını ve Kırcaali ile Doğu Rodoplar’ın folklor zenginliklerini başarıyla yurt içinde ve dışında temsil etmesini diliyorum” dedi ve Vasil Vasilev’e Kırcaali Armasını ve ikon hediye etti.

Koreograf Vasil Vasilev’in jubilesi sebebiyle Vali Biser Nikolov, sanat kuruluşları ve okullar, Millet Vekili Milko Bagdasarov ve Tsveta Karayançeva çiçek ve tebriklerini gönderdi.

Vasil Vasilev’in dans kariyeri 45 yıl önce Kültür Evi Todor Momçilov’un folklor ekibinde başlamıştır. Birkaç yıl “Trakya” Çocuk Dans Ansamblında yer almıştır.

Plovdiv Müzik ve Dans Akademisinde koreografi, yönetmenlik ve pedagoji bölümünden mezun olunca doğduğu şehre, Kırcaali’ye dönmüştür. Sunduğu dans koreografileri farklı festivallerde yüksek notlarla değerlendirilmiştir. Vasil Vasilev ve grupları VI. ve VII. Amatör sanatçılar festivalinde madalya kazanmıştır.

1997 yılından itibaren Kültür ve Gençler Faaliyetleri Belediye Merkezi’nin müdürüdür.

Birçok gencimiz Folklor Dansları Ansamblı’nın farklı gruplarında yer almış ve Bulgaristan’da ile Yunanistan, Türkiye Makedonya, İtalya, Ukrayna ve ABD gibi birçok ülkede sahne almıştır. 2005 yılından itibaren Sayın Vasilev Krumovgrad Çocuk Merkezinde Bulgar ve Türk dansları koreografisi olarak çalışmaktadır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar