FOLK-DER Dillirga grubu Yalova’da TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katıldı. Kozan grubu ise Bulgaristan’daki festivalde bulunuyor.

folkder-bulgaristandaFOLK-DER piyangosu çekildi, kazananlar açıklandı

Ülkemizin folklor alanında faaliyet gösteren köklü derneklerinden Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER), Kıbrıs Türk halk danslarını çeşitli ülkelerde tanıtmaya devam ediyor.
FOLK-DER Çocuk Kulübü’ne bağlı Dillirga grubu, temmuz ayının ilk haftasında  Yalova’da Türkiye’nin önemli festivallerinden olan TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde ülkemizi temsil etti.
KKTC’nin yanı sıra 8 ülkenin daha katıldığı festival 6 Temmuz gecesi tüm ekiplerin katıldığı büyük bir etkinlikle sona erdi. Festivale Gürcistan, Azerbaycan, Çin, Polonya, Sırbistan, Slovakya, Ukrayna, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti katıldı.
FOLK-Der festivalde 20 dansçı, 6 müzisyen, 2 eğitmen ve 3 yöneticiyle yer aldı.
Folk-Der Bulgaristan’da
FOLK-DER Kozan grubu da 10-16 Temmuz tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sozopol şehrinde “7. Uluslararası Peri Gençlik Sanat Festivali’ne katılıyor.
23 dansçı, 2 eğitmen, ve 4 yöneticiyle İstanbul üzerinden Bulgaristan’a giden Kozan grubu,  ülkemizi halk dansları alanında temsil ederek yurda dönecek.
Bulgaristan’da 7.’si düzenlenen Peri Gençlik Sanat Festivali, müzik, tiyatro, dans, fotorafçılık ve görsel sanatlar gibi etkinliklerle 5 yaşından 35 yaşına kadar çocuk ve gençlerin katılımına imkan veren Bulgaristan’ın en önemli festivallerinden biri olarak biliniyor. Etkinliklere bu yaş gruplarından, çeşitli ülkelerden sanat okulları, akademiler, dernekler, gençlik ve çocuk merkezleri de katılıyor. Festival, yarışma ve yarışma dışı gösteriler olmak üzere iki bölümden oluşuyor.
Piyango çekilişi sonuçları
Lefkoşa Folklor Derneği Kültür Sanat Günleri çerçevesinde düzenlediği piyango biletleri çekilişi de yapıldı.
31 Eylül tarihine kadar aranmayan hediyeler derneğe bağış olarak kalacağı belirtlen FOLK-DER açıklamasına göre kazanan numaralar şöyle:
Tablet Bilgisayar……………………. 04788
Halı süpürgesi……………………….. 02844
2 kişilik Simena Hotel haftasonu tatili…………………. 01376
Cep telefonu………………………….. 04556
TV Receiver……………………………. 02570
Bakyön turizm İstanbul gidiş dönüş bileti…………….. 03575
Eşofman Takımı…………………….. 01064
Fincan Takımı……………………….. 00616
1 çift yastık…………………………… 01987
Ekmek kesici…………………………. 03123

 

vatangazetesi.com

Reklamlar