Bakanlar Kurulu Basın Bürosu, hükümetin insani yardım için 100 bin leva ayrılmasına karar verdiğini bildirdi. Yardımın, Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından paylaştırılacağı açıklandı. filistinli-multeciler

Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tamamen Birleşmiş Milletler Örgütü üyesi ülkelerin yaptığı bağışlarla finanse ediliyor.

Hükümet bu kararın açıklamasında Suriye’de başlayan çatışmalar sonucunda mali kaynakların azaltılması ve mülteci dalgasının artması yüzünden örgütün çalışmalarında zorluk çektiği belirtiliyor.

UNRWA, Ürdün, Lübnan, Suriye ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan 5 milyondan fazla insana destek ve koruma sağlıyor. Dün Birleşmiş Milletler Örgütü, 2011 yılının mart ayından bu yana Suriye’de süren çatışmalar yüzünden 7 milyonu aşkın kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını duyurdu.

Bakanlar Kurulu’nun resmi açıklamasında, “Bu karar ülkemizin zorla evlerini terk eden Filistinlilerin çektiği çilelere ve onların durumuna düşenlere onurlu yaşam sağlanılması için uluslararası toplumun sarf ettiği çabalara duyarlılık göstermesinin bir ifadesidir” deniliyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar