Haskovo (Hasköy) Valisi Stanislav Deçev, dün Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’yi makamında kabul etti. Türk diplomat, Haskovo’nun Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ikili ilişkilerde özel bir yer edindiğini kaydetti. Bunun Haskovo’nun Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en büyük kapısı olmasından kaynaklandığını belirtti.

Başkonsolos Hüseyin Ergani, “Hafta sonu günlerinde Sizin ilinize gelen turistlerin sayısı giderek artıyor, Edirne pazarına alışverişe giden Haskovolu ailelerin sayısı da giderek artıyor. Bunlar yalnızca korunması gereken değil, aynı zamanda daha da geliştirilmesi gereken olumlu eğilimlerdir” diye kaydetti.

Başkonsolos Ergani, “Trakya bölgesi Türk ekonomisinin kalbidir, en büyük altyapı projeleri burada gerçekleştiriliyor, buraya lojistikte en ciddi yatırımlar yapıldı, bu nedenle iki bölge arasındaki ticari bağlantıların devam etmesi ve geliştirilmesi karşılıklı yarar sağlayacaktır” diye vurguladı.

Başkonsolos ve Haskovo Valisi, Bulgar ticaretinin ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye et ihraç edilmesine izin verilmesinden sonra yerel ticaretin teşvikiyle ilgili konuştular. İkisi, iki ülke halkının yararına somut projeler gerçekleştirilmesi üzere Bulgar ve Türk iş dünyasının katılımıyla yüksek düzeyde bir iş konseyi düzenleme fikrini ortaya koydular.

Stanislav Deçev, ikili işbirliği ile ilgili temel konularda görüşlerinin örtüşmesinden dolayı memnun olduğunu ifade etti. Deçev, “İleriye gidebilmemiz için birbirimize yardımcı olmamız lazım. Bu nedenle daha bir gün önce ben ve ekibim Edirne’den gelen Türk gazeteci heyetini kabul ettik. Onlara ilimizin avantajlarını başka bir açıdan göstermeye çalıştık” diye vurguladı.

Vali, Türk gazeteci heyetinin maden suyunun faydaları ve kaplıca ve SPA turizmi için sunduğu fırsatları yerinde görmek için özellikle ulusal kaplıca merkezi olan Mineralni Bani’yi (Meriçler) ziyaret etmek için ülkeye geldiğini kaydetti.

Deçev, “Bundan başka bizim ilimizin tarihi ve arkeolojik eserleri de Türkiye’den gelen konukların ilgisini çekti. İkili ortaklık programları ve sınırın iki tarafındaki insanlar arasındaki özel görüşmeler, yürümemiz gereken dostluğa götüren yoldur” diye kesin bir tonla konuştu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar