Bursa’da faaliyet gösteren Filibe Yöresi Kültür  Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin 8’inci genel kurulu bugün Bursa Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Tek liste ile gidilen genel kurulda Mümin Tenekeci’nin listesi yeni yönetimi oluşturdu.
Genel kurulda söz alan BGF Başkanı Dr. Kader Özlem; Filibe’de yaşayan Türklerin İstanbul Türkçesi kullandıklarını, bu nedenle edebi anlamda kültürümüze ayrı bir katkı sağladıklarını ifade etti.
CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yükel Özkan; Günümüzde sivil toplum örgütleri iktidarın baskısı altındadır. STK’lar siyasetin arka bahçesi olmamalı. Balkan kökenli vatandaşlarımız Atatürk ilke ve inkılaplarına her zaman bağlı kalmışlardır diyerek, özellikle her yıl Filibe’den gelen yüzlerce gencin Çanakkale Şehitliği’ne götürülmesinden, tarihimizi yerinde öğretilmesinden dolayı bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
CHP Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey; Bende 1924 yılında mübadele ile gemilerle Mudanya’ya gelen bir göçmen torunuyum. Aslında bizlerin çok hikayeleri var. Ancak; bu hikayelerin, kültürümüzün yeni nesillere aktarımı konusunda eksiklerimiz var. STK’lara düşen bu bilgi aktarımını sağlamaktır.
FİL-DER’in daha çok sosyalleşmesi ve bu kültürün aktarımı için bir yer tahsis ettiklerini fakat Büyükşehir Belediyesi tarafından onay alamadıklarını ifade ederek, çalışmalarımız devam ediyor en kısa zamanda böyle bir tesis için olumlu sonuç alacaklarını belirtti.
Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç; Olağan Genel Kurulun hayırlı olmasını diledi ve , Babasının Bulgaristan, annesinin Kosova göçmeni olduğunu söyleyerek, Bizler fiziki bir coğrafyaya sahibiz ama bunun yanında birde gönül coğrafyamız var. Bu gönül coğrafyası ile bağların kurulması ve kültürün yeni nesillere aktarılması noktasında STK’lara büyük iş düşmektedir. Emine Yavuz Gözgeç,Rumeli Balkan Buluşmasında  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ” Balkanlardan gelenler Türkiye’nin göçmeni değil, bu vatanın asli evlatlarıdır.” sözü ile konuşmasını tamamladı.
Yeni yönetim kurulu adına söz alan Mümin Tenekeci; Geçmişte yapılanlara, faaliyet raporlarına baktığımızda işimizin zor olduğunun farkındayız diyerek kendilerine verilen güveni boşa çıkarmayacaklarını belirtti.
Ajans Bulgaristan
Reklamlar