Türkiye’yi uluslararası klavye yarışmalarında temsil eden Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türk Grup Başkanlığı (Intersteno-Türk) Yönetim Kurulu üyesi Sevilay Gündoğdu, Türkiye’de F klavye öğreniminin yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, F klavyenin zekâyı geliştirdiğini savundu.

f klavyeF klavyeyi 10 parmak kullanabilen kişinin daha az enerjiyle daha hızlı şekilde yazmasının mümkün olduğunu dile getiren Gündoğdu, “Sadece 2 harften oluşan ’az’ kelimesini bir Q klavye kullanıcısı 1 saniyede, 10 parmak F klavye kullanabilen kişi ise saniyenin onda biri hızla yazar. 2 bin kelimelik bir raporu Q klavye kullanan bir kişi yaklaşık 2 saatte, 10 parmak F klavye kullanabilen kişi 30 dakikada yazar” dedi. Gündoğdu, Türk yarışçıların, 1957’den bu yana F klavye ile katıldıkları uluslararası yarışmalarda, 32’si rekor olmak üzere 67 şampiyonluk elde ettiğini belirtti.

‘Rahatlıkla iş bulunabilir’
Şampiyon F klavyecilerden Recep Ertaş ise F klavye bilmenin iş yaşamında avantaj sağladığını ifade etti. Ertaş, “Çocuğunuza F klavye öğretirseniz bir meslek öğretmiş oluyorsunuz. F klavye bilenler hayata 1-0 önde başlar. Başta adliyeler olmak üzere bir çok yerde rahatlıkla iş bulabilir” dedi.

Reklamlar