Stara Zagora (Eski Zara) Bölge Mahkemesi’nin şehirdeki şu anda Dinler Müzesi olan Hamza Bey Camii’nin (Eski Cami) mülkiyetine ilişkin dava duruşmasını ertelediği bildirildi. eskizagra-eski-camiSebebin mahkemenin onayladığı Stara Zagora Belediyesi’nin davalı tarafın yardımcısı olarak davada yer alması talebinde bulunduğu açıklandı. Stara Zagora Bölge Müftülüğü’nün avukatı Krasimir Ruev’in ifadesine göre bu talep asılsızdır, çünkü hak sahibi olunması yönünde haklı argümanlar yoktur.

Fakat mahkeme belediyenin dilekçesini kabul etti. Dilekçe zamanında verildi ve Stara Zagora Belediyesi mülkün sahibi olduğuna dair belgeler sunduğu için hak sahibi oldu.
Davayla ilgili belgeler, onlarla tanışması üzere Belediye’nin avukatına sunulmalı.

Mahkemenin davaya ilişkin gelecek oturumu 29 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. O zaman davayla ilgili tanıkların da dinlenmesi bekleniyor.

Dava duruşması başlamazdan bir saat önce mahkeme binası önünde toplanan vatandaşlar ve çeşitli milliyetçi parti temsilcileri gösteri düzenleyerek, Eski Cami’nin ibadet yeri olarak kullanılmasına karşı çıktılar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar