Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’ın Varna kentinde gerçekleşen Türkiye-AB Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “AB ile zorlu dönemi geride bırakmayı umuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-AB Zirvesi vesilesi ile Varna’da bulunmakvan memnuniyet duyuyorum. Varna’da Avrupa Birliği kurum liderleri ile tekrar bir araya geldik. Bu adımı bir an önce atalım bunun üzerinde durduk. AB ile önceki görüşmelerde atılacak adımları tespit etmiştik. Türkiye’nin düzensiz göç başta olmak üzere sorumluluklarını yerine getirdiği malumdur. Zorlu dönemi geride bırakmayı umuyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize serbestisi konusuyla ilgili olarak, “Bununla ilgili çalışma kağıdımız şubat ayı başında AB Komisyonu’na sunulmuştu. AB tarafına çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini de söyledik. AB, bu noktada adımını bir an önce atarsa o da bizi rahatlatacaktır. Bu siyasi bir mesele haline getirilmemeli, vatandaşlarımızın AB’ye olan güvenini sarsacak bir hal almamalıdır” dedi.

Erdoğan, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi çalışmalarına başlanması konusundaki beklentimizi de dile getirdik. Bu tür teknik konuları siyasetin meselesi haline getirmemeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Varna’dan AB ülkelerine seslenmek istiyorum; Gelin, ortak coğrafyamız olan Balkanlar’da istikrar ve refahın sağlanması yönünde birlikte çalışalım. Gelin, Suriye, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Rohingya, Afrika gibi uluslararası konularda işbirliğimizi derinleştirelim. Gelin, güçlü, müreffeh ve istikrar abidesi Avrupa’yı hep birlikte inşa edelim” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teröre karşı operasyonlarımız, sadece kendimizin ve Suriyelilerin güvenliğine değil, Avrupa’nın da güvenliğine katkı sağlamaktır. Biz, artık terörle mücadele gibi hassas konularda afaki ve haksız eleştiriler değil, güçlü destek bekliyoruz dedi.

 

Bloomberg HT

Reklamlar