Akçaova Anadolu Lisesi’nin Ulusal Ajans tarafından kabul edilen, Erasmus+ karşılıklı öğrenci ve öğretmen hareketliliğini öngören projesi gereği Akçaova Anadolu Lisesi’nden dört öğretmen ve sekiz öğrenciden oluşan grup bir günlük İstanbul gezisinin devamında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrine Erasmus + projesi Blended Learning için ulaştılar.

Bir hafta boyunca Ege kültürünü Bulgaristan’a taşıyan öğrenciler, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Projesinde çalışmalara, etkinliklere katılmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Gezi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Yeliz Gören, ” Hareketliliğin ikinci gününde öğrenciler hala Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan ve Bulgaristan’ın ikinci büyük şehri olan Plovdiv’i(Filibe) ziyaret etti. Şehri ziyaret eden öğrenciler, her biri Türk, Bulgar, Macar öğrencilerin eşleşmesiyle oluşan ekipleriyle Plovdiv’deki tarihi yerlerin fotoğrafını çektiler.

 

TÜRK YEMEKLERİNİN ZENGİNLİĞİ SERGİLENDİ

Ertesi gün projenin temel dayanak noktası olan Blended Learning (harmanlanmış öğrenme)’den yararlanarak Plovdiv’de çektikleri fotoğraflardan okulun bilgisayar laboratuvarında slayt oluşturdular. Böylece öğrenciler birbirleriyle kaynaşma fırsatı yakalayarak Blended Learning tekniğini de etkin bir şekilde kullanma fırsatı buldu. Plovdiv slaytlarını ve ülkelerinin kültürlerini tanıtan sunumlarını, okulda düzenlenen dil festivali kapsamında okulun diğer öğrencilerine sundular. Her ülke kendi kültüründen yemek pişirdi. Türk yemeklerinin zenginliği sergilendi. Öğrenciler yemek olarak sarma, pilav, irmik helvası ve mantı yaptılar. Orada bulunan herkes Türk yemeklerinin ününü duyduklarını ancak bu kadar lezzetli olabileceğini ummadıklarını dile getirdi” dedi.

 

Geziye, Akçaova Anadolu Lisesi Okul Müdürü Arif Coşkun, İngilizce Öğretmeni Nejla Yeliz Gören, Almanca Öğretmeni Erdinç Özgenç, Müzik Öğretmeni Gülşah Canbaz, proje koordinatörü Yeliz Gören, öğrenciler Münevver Kader Uzun, Zahide Baysal, Gizem Karadağ, Özlem Yalın, Yasemin Aydın, Nazlı Dündar, Mehmet Akdeniz, Muzaffer Selimoğlu katıldı.

 

OSMAN YURTTAŞ – Çine Madran

Reklamlar