Endülüs’ün ünlü sanat merkezlerinde hazırlanan ve “Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: Kûfi” Sergisi’nde Kur’an nüshaları 10 Mayıs’a kadar sanatseverleri bekliyor.

Avrupa’yı Rönesans’a hazırlayan, muhteşem mimarisi, zengin tarihi ve dünyaya bıraktığı düşünsel ve bilimsel mirasla bugün bile ışıltısını kaybetmeden araştırmalara konu olan Endülüs’ün ünlü sanat merkezlerinde hazırlanan ve “Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: Kûfi” Sergisi’nde de ziyaretçileriyle buluşan Kur’an nüshaları, 10 Mayıs’a kadar sanatseverleri bekliyor.

Üç yüz yıl boyunca Endülüs’te hazırlanan Kur’an nüshalarının görkemli örneklerini bir arada görebilme imkanı açısından büyük bir öneme sahip olan bu sergi, 11.-13. yüzyıllara ait olan bu Mushafların, hattı ile tezhiplerindeki ustalığı, özeni, hüneri ve İslam kitap sanatına yansıyan Endülüs üslubunu gözler önüne sermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Kültür Sanat Platformu (İKSP) tarafından Türk Hava Yolları’nın katkıları ve Sevgi Kutluay’ın küratörlüğünde düzenlenen sergi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde görülebilecek. Serginin bilim kurulunda Prof. Dr. Tayyar Altınkulaç, Doç. Dr. Süleyman Berk, Yard. Doç. Dr. Kamil Yaşaroğlu ve Sevgi Kutluay gibi birbirinden değerli isimler yer alıyor.

Reklamlar