Bugün Parlamento’da ilk görüşülmesinde Sosyal Güvenlik Kodeksi’nde yapılan değişikliklerle emeklilik yaşının her yıl dörder ay yükseltilmemesi ve kadınların 60,8, erkeklerin ise 63,8 yaşında emekli olmaları kararı alındı. emekli-masslari

Kadınların emekli olmaları için prim gün sayısının 34 yıl 8 ay, erkeklerin ise 37 yıl 8 ay olması şart.

Prim gün sayısının 2 yıl veya 2 yaş altında yeterli olmayan kişilerin erken emekli olmalarına imkan sunuluyor. Yeterli prim gün sayısı olmayan kişiler en az 15 yıl prim gün sayısına sahip olmaları durumunda 65,8 yaşında emekli olabilecekler.

Bulgar Sosyalist Partisi’ne göre Bulgaristan’da emeklilik yaşı Avrupa Birliği üyesi ülkelere bakış en yüksek olanlar arasında. GERB partisinin temsilcileri ise, bu kanun değişikliğiyle sosyal sigorta sisteminde var olan sorunların daha da derinleşeceğini düşünüyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Totü Mladenov, “Geçici olarak seçmenlerinizin bir bölümünün beğenisini kazanacaksınız, belirli bir süre için işsizlik azalacak, fakat siz sosyal sigorta sistemindeki sorunları uzun vadede derinleştireceksiniz” diye kaydetti. Eski Bakan, 2014 yılında sosyal sigorta için ayrılan bütçede 2 milyar levaya yakın bütçe açığı olmasının öngörüldüğünü ileri sürdü.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar