Loznitsa’da Sosyal Politika Bakanı Hasan Ademov, “Emeklilere Yılsonunda ek ödenekler yapılmasını ciddi bir şekilde tartışıyoruz, fakat henüz miktarı, zamanı ve hangi grup emeklilere verilmesi konusunda bir karara varmış değildir” diye açıkladı. Ademov, Çevre Bakanı İskra Mihaylova ve Tarım ve Gıda Bakanı Dimitır Grekov ile birlikte Loznitsa’da bir katı atık arıtma tesisinin ve yenilenen kasaba parkının açılış törenlerinde yer aldı.

Hasan Ademov Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı
Hasan Ademov
Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı

Bakan, “Yılsonu ek ödenekler kararı gelecek aylarda tüm ilgili taraflarca görüşülecek” diye belirtti.

Ademov, 2014 yılı bütçesinde asgari işçi ücretinin yükseltilmesi yönünde küçük adımlar atılacağını duyurdu.

Ademov, “Hükümet döneminin sonunda söz verdiğimiz gibi asgari ücreti 450 levaya çıkartmayı yerine getirmemize imkan sunacak adımları atmalıyız. 450 levanın bile az olduğunun farkındayım, fakat biz gerçekçi olup gelecek bütçeden de öyle, mucizeler beklememeliyiz” diye sözlerine ekledi.
Ademov, sosyal yardım alanların bir bölümünün işgücü piyasasına çıkmaları yönünde sosyal yardım alanında değişiklikler yapılacağını duyurdu.

Bakan, “Sosyal yardım sektörünün reform edilmesinden ciddi beklentilerimiz var. Sosyal yardım almaya “abone” olmuş kişilere kendilerini gerçekleştirme şansı yaratmak için eğitim sağlayarak iş piyasasına yönlendirmeyi düşünüyoruz” diye belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar