Bugün, Kırcaali Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında sanayi ürünlerle ticaret yapan EKİP Holding Ltd. Şirketinde Çalışma Koşullarını Güvenli Hale Getirme projesinin kapanış konferansı gerçekleştirildi. ekip-holding-calisma-kosullarini-guvenli-hale-getirme-projesiToplantıda birçok Kırcaali Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, proje yöneticisi Müh. İvo Andreev ve başka yerli iş adamları hazır bulundular. Proje, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nın İş Güvenliği şeması üzere Avrupa Birliği’nin Avrupa Sosyal Fonu tarafından sağlanan tamamen hibe yardımı olarak finanse ediliyor. Projenin toplam tutarı 115 674,22 leva. Süresi 12 ay olan proje 15 Eylül 2013 tarihinde sona eriyor.

Projeyi tanıtan EKİP Holding’in yöneticisi ve Kırcaali Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Müh. Cevdet Adem elde edilen sonuçlara değindi. Projenin ana hedefinin kanunların iş güvenliği ve çalışanların sağlığına ilişkin dayattığı istemlere uyan çalışma koşullarının iyileştirilmesiyle şirkette çalışanların verimliliğinin arttırılması olduğunu açıkladı. Şirketin 35 kişilik personeline yönelik olan proje sayesinde işçi sayısının artarak 40’a çıkarıldığını vurguladı. Ayrıca projenin uygulandığı sırada şirketin yaklaşık 700 bin levalık yatırımla üretim alanını yüzde 150 oranında genişlettiğini bildirdi. Müh. Adem, projede öngörülen faaliyetlerin başarıyla yerine getirildiğini kaydederek, bu tür AB projelerinden faydalanması gerektiğini belirtti.

Birinci faaliyet olarak danışmanlık firmaları aracılığıyla şirketin mevcut durumunun analiz edilmesi ve iş organizasyonu tasarlanması yapıldığını belirtti. Müh. Adem, bu analizler sayesinde şirketin zayıf ve güçlü yönlerinin en faydalı biçimde değerlendirildiğini paylaştı.

Daha sonra şirketin üretim tesislerinde ısıtma sisteminin yeniden yapılandırılmasıyla çalışma koşullarının iyileştirildiği anlaşıldı. Müh. Adem, şu ana kadar ısıtmak için odun ve kömür kullandıklarını, fakat artık bu proje sayesinde tüm birimlerde modern ısıtma sistemi kurulduğunu kaydetti. Ayrıca işçilere koruyucu ekipman ve özel iş kıyafetleri alındığı belli oldu. Projenin dördüncü faaliyeti olarak yeni donanım ve teknolojilerle güvenli çalışmaları için görevlilerin eğitim gördükleri ortaya çıktı. Ayrıca bu amaçlara ulaşılması için projenin iyi yönetildiği ve popülarize edilmesi için basın aracılığı ve görsel araçlarla kamuya tanıtıldığı belirtildi.

Müh. Cevdet Adem, projenin gerçekleştirilmesinde işbirliği yaptığı Kırcaali Gars Şirketi ve Kırcaali İş Bürosu’na teşekkürlerini sundu.

EKİP Holding’in yöneticisi, proje sonucunda çalışma koşullarında niteliksel değişim olduğunu, işgücü verimliliğinin arttığını ve bölgede kendi üretim alanında lider olan şirketin yurt içinden başka Yunanistan’da ve Avrupa’da da pazar payını genişlettiğini rapor etti.
Müh Adem, şirketin gelecek projesinin enerji tasarrufuna yönelik olacağını duyurdu.

Metal ürün, metal konstrüksiyon, metal kapı, yangına dayanıklı kapı, çocuk eğlence tesisi, otobüs durakları üreten EKİP Holding, Kırcaali ve Smolyan illerinde tek olarak çocuk tesisleri üretimi ve Kırcaali ilinde yangına dayanıklı kapılar üretimine dair sertifikalara sahip. Şirket, yurt içinden başka Fransa, Belçika, İtalya gibi yurt dışı ülkelerden de çok sayıda siparişler alıyor.

 

Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar