Ardino (Eğridere) – Kırcaali karayolunun acilen onarılması için İnisiyatif Komitesi Başkanı İvan Yuruçev, Pazartesi günü Ardino’da ikamet eden 600’den fazla kişinin imzasını taşıyan dilekçeyi Bulgaristan Millet Meclisi Başkanı Tsveta Karayançeva’ya sundu.

Yapılan görüşmede Yuruçev, Ardino İlçesi halkından başka komşu belediyeler Banite ve Nedelino (Uzundere) sakinlerinin de bu yolun onarımını desteklediklerini belirtti. İnisiyatif Komitesi Başkanı, “Önlem alınmazsa, bir sonraki adım her gün yolun kapatılması olacak” diye uyardı.

Yuruçev’in ifadelerine göre ulusal karayolu şebekesinin bir parçası olan Ardino – Kırcaali karayolunda çukurlar oluştu ve birçok yama çalışmalarına rağmen, onarımların aşırı derecede kalitesiz bir şekilde yapıldığı ortaya çıktı.

Yuruçev, “Bu yol sadece Ardino Belediyesi nüfusu için değil, Banite, Nedelino, Madan, Rudozem (Palas), Smolyan (Paşmaklı) ilçelerindeki nüfusun da iletişim şebekesine erişimi için bağlantı sağlayan ana yoldur” diye vurguladı.

Dilekçeyi kabul eden Meclisi Başkanı Tsveta Karayançeva, onu yetkili olan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı ve Karayolu Altyapı Ajansı kurumlarını yöneticilerine sunmayı ve sorunu çözmek için Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Nikolay Nankov ve APİ Başkanı Donço Atanasov’un en kısa zamanda bizzat Ardino halkıyla görüşmelerini sağlamayı üstlendi.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar