Bursa’nın özellikle sosyal sorumluluk projeleri noktasında en aktif derneklerin başında gelen Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği nin bayramlaşma töreni her yıl olduğu gibi dernek binasında üyelerin yoğun katılımyla gerçekleşti.
egridereliler-dernegi-bayramlasmasiBu anlamlı törende bir araya gelen Eğridereliler, geleneksel bayramlaşma töreninde hem bayramlaştılar hemde hasret giderdiler.

Bu yıl her iki bayramı iki değeri bir arada kutladıklarını belirten Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kahraman, “İlk olarak dini bayramımızı geleneklerimize göre yaşadık. Kurban bayramının gerekliliğini yerine getirdik ve kurbanlarımızı kestik.

İhtiyaç sahibi ailerimize kurban eti dağıtımı bulunduk.”dedi. Kahraman, hemen ardından cumhuriyetimizin 90 yaşında cumhuriyet bayramı kutlamalarında bayraklarını alarak coşkuya işlek edeceklerini belirtti. Kahraman, “Her zaman bir olmalı, diri olmalı ve dayanışmalıyız. Unutmayalım ki acılar paylaşıldıkça azalır. Mutluluklar paylaştıkça çoğalır” şeklinde konuştu.

Başkan Kahraman ve Eğridereliler bu bayramda hemşehirileri Bursa sanayisinin duayen ismi merhum Ali Durmaz’ı Dr. Cemal Eren ve Muhtar Şahini de unutmadı. Durmaz, Eren ve Şahin’inde yad edildiği bayramlaşma törenine başta Eski Başbakan Yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, CHP İl Başkanıı Metin Çelik, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, eski milletvekillerinden Hayati Korkmaz olmak üzere BAL-GÖÇ ve birçok sivil toplum örgütü Başkanları ve temsilcileri katıldı.

 

Reklamlar