Ardino (Eğridere) Belediyesi Eğitim, Kültür ve Spor Daire Başkanı Bahar Recebov ve Nüfus Kayıt ve İdari Hizmetler (GRAO) Başkanı Mehmet Aliev, başkanlığında oluşan bir Belediye heyeti, Ardino’nun kardeş şehri olan Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne katıldı. Eğriderelilerin ziyareti Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in daveti üzerine yapıldı. 10’dan fazla ülkeden yüzlerce katılımcıyı bir araya getiren spor şenliklerinde Ardino, Antrenör Ferdi Veliev’in yönettiği çocuk futbol takımı tarafından temsil edildi.

Spor şenlikleri, 2009-2010 sezonunun şampiyonu olan Bursaspor takımı ile Türkiye’nin veteran milli takımının yaptığı gösterisi maçı ile açıldı. Yeni açılan İbrahim Yazıcı stadında oynanan maç, Bursaspor lehine 3: 2’lik skorla sona erdi. Bursaspor takımının kalesini, eski milli takım kalecisi Dimitır Ivankov korudu.

U13 futbol turnuvasında Almanya, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan, Kosova, Türkiye ve Bulgaristan’dan takımlar yer aldı. Küçük futbolcularımız kendilerini onurlu bir şekilde temsil ettiler ve final sıralamasında ödül verilen ilk altı takım arasında yer aldı. Turnuvayı kazanan, Almanya’nın güçlü takımıydı.

Bahar Recebov, “Her şey çok yüksek seviyedeydi. Bizim çocuklar her zamanki gibi kendilerini yüksek bir seviyede temsil ettiler. Onların inanılmaz duygular yaşadığını ve onlar için çok faydalı bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Sporcularımızın yabancı rakipleriyle teması çok faydalı bir şeydir” diye kaydetti. Recebov, heyetin yeni seçilen Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Yılmaz’ı tebrike etmek için dernek binasını ziyaret ettiğini belirtti.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar