Ardino (Eğridere) İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, kasabadaki Emekliler Kulübü’nde halkla görüştüler. Görüşmenin amacı, emeklileri telefon dolandırıcılığını ve dolandırıcıların kullandığı yöntemleri fark etmeleri yönünde bilgilendirmekti. Ardino İlçe Emniyet Müdürlüğü Müfettişi Venelin Venelinov, yaşlılara dolandırıcıların en çok kullandıkları yöntemler hakkında bilgi verdi. Müfettiş, dolandırıcıların yalnızca polis memurları olarak değil, aynı zamanda kendilerini doktor ve avukat olarak da tanıttıkları yeni dolandırıcılık yöntemlerine odaklandı.

Venelinov, vatandaşların uyanıklığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle olan iyi etkileşiminden dolayı kamu düzeninin birçok kez ihlal edilmesine ve suç işlenmesine izin verilmediğini ve ilçe sınırları içerisinde telefon sahtekarlığının engellendiğini belirtti. Emniyet müfettişi, gelecekte vatandaşlarla mükemmel bir etkileşim içinde çalışacaklarını dile getirdi. Venelinov, Ardino İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün telefon dolandırıcılığı ile ilgili olarak kamuoyunu bilinçlendirme kampanyasının yürütülmesinde sağladıkları destekten dolayı Ardino Belediyesi yönetimine ve köy muhtarlarına teşekkür etti.

Katılımcılara telefon dolandırıcılığı yöntemleriyle tanıştırma amaçlı bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Emekliler, Ardino İlçe Emniyet Müdürlüğü ile nasıl bağlantıya geçeceklerini öğrenmek istediler, bilgilendirme toplantısından duydukları memnuniyetlerini ve hayranlıklarını dile getirdiler.

Ardino İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kamuoyunu bilinçlendirme kampanyası ilçe sınırları içerisinde devam edecek. Çalışmalarda herkesin kendini güvende hissetmesi vurgusu yapılacak.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar