Ardino (Eğridere) Belediyesi, spor altyapısını yenileme ve genişletme projeleri hazırlayıp başarılı bir şekilde savundu. Byal İzvor (Akpınar) köyünde Belediye Başkanı Resmi Murat, spor altyapısını yenileme projesinin temelini attı. Proje, Byal İzvor köyünde yeni spor merkezi kurulmasını ve stadyumun onarımını, Ardino’da bulunan masa tenisi salonunu enerji tasarrufu uygulaması kullanımıyla genişletmesini içerir. egridere-spor-alyapisini-yenileyecek
Projede ayrıca Mleçino (Sütkesiği), Çubrika (Dallıca), Jıltuşa (Sarıkız), Borovitsa (Çamdere), Gorno Prahovo (Yukarı Tosçalı) ve Byal İzvor’un Diyamandovo Mahallesi’nde 6 çok fonksiyonlu spor sahası kurulması öngörülüyor. Gorno Prahovo’daki spor salonunda da ciddi onarım yapılacak. Binanın dış cephesi yenilenecek, doğramalar, elektrik ve su tesisatları değiştirilecek ve çatı onarılacak.

Byal İzvor köyünde düzenlenen temel atma töreninde Yerel Meclis Başkanı Sezgin Bayram, belediye başkan yardımcıları ve köy muhtarı Zehni Emin de hazır bulundular.

Resmi Murat yaptığı konuşmada, “Bu projenin gerçekleştirilmesiyle Byal İzvor ve tüm ilçede spor yapmak için daha iyi koşullar yaratılacağından eminim. Bu durum insanların hayat kalitesini yükseltecek ve sporu seven herkes onu yaşam tarzının önemli bir parçası haline getirme fırsatını yakalayacaklar” dedi.

Projenin temel atma töreni için Byal İzvor Hristo Smirnenski Lisesi’ndeki öğrenci ve öğretmenler kısa bir edebiyat programı hazırladı. Byal İzvor muhtarı Zehni Emin, Belediye yönetimine köy ve ilçe sınırlarında bulunan daha başka önemli yapıları da içeren projeden dolayı teşekkür etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar