Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Murat, Rusalsko (Hotaşlı) ve Lenişte (Alfatlar) köylerini ziyaret ederek, yenilenmiş muhtarlık binalarını inceledi.

1938 yılında inşa edilen Lenişte köyü muhtarlık binası, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanan Güzel Bulgaristan Projesi, Tedbir -1 Yerleşim Yerlerinde Sosyal Çevrenin İyileştirilmesi kapsamında onarıldı. Enerji tasarrufu için önlemleri alındı, eski ahşap pencereler ve kapılar tamamen PVC ile değiştirildi. Çatı onarıldı, dış cephe ısı yalıtımı ve iç kısmı tamir edildi. İnşaat ve montaj faaliyetlerinin toplam değeri 55 004 levadır.

20.yüzyılın 1940’lı yıllarında inşa edilen Rusalsko köyü muhtarlık binası, geçen 2017 yılı bütçesinde amaçlı transfer harcamaları kapsamında sermaye giderleri için ayrılan kaynaklarla onarıldı. Çatı, doğramalar yenilendi. Yeni dış sıva ve ortak parçaların onarımı yapıldı. Onarım maliyeti 24 007 leva tutarındadır.

Rusalsko ve Lenişte köyü muhtarları İsmet Mustafa ve Fehim Halilov, Belediye Başkanı Resmi Murat ve Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram’ın şahsında Belediye yönetiminde ilçedeki yerleşim yerlerinin büyük kısmının sorunlarını çözdükleri için şahısları ve köy sakinleri adına içten teşekkürlerini dile getirdiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar