Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat’ın köy muhtarlarıyla yaptığı aylık olağan toplantısı çerçevesinde Evde Bakım Hizmetleri Merkezi projesinin başlangıç konferansı yapıldı. Ardino Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı gereğince Avrupa Sosyal Fonu’nun mali desteğiyle finanse ediliyor.

egridere-evde-bakim-hizmetleri-merkeziKonferansta yerel Sosyal Yardım ve İş Bürosu Müdürlükleri temsilcileri ve vatandaşlar da hazır bulundular.

Projenin maliyeti 239 934,01 leva, süresi 16 ay, evlerde 12 ay içinde saatliğine hizmetler sunulacak.

Mültimedya sunumla proje yöneticisi Elvan İsmail, salonda olanları projenin amaçlarıyla tanıştırdı. Kendine hizmet edemeyen ve sosyal izolasyon riskinde bulunan kişilere evlerinde saatliğine bakım hizmeti sunarak onurlu yaşam sağlanılması için sürdürülebilir model oluşturulması hedefleniyor. 35 hasta bakıcısı ve ev işleri yardımcısının 150 kişiye sosyal hizmetlerde bulunmaları öngörülüyor.

Hizmetlerin sunulmaya başlamasıyla birlikte Evde Bakım Hizmetleri Merkezi kuruluşunun da faaliyetine başlanacak. Merkez, ev işleri, sosyal destek ve sosyal içerme bakımından yardıma ihtiyaç duyan kişilere saatlik hizmet sunacak.

Kuruluşun planladığı faaliyetler, hedef grupların bağımsızlığını arttırmak ve hayatlarını tek başına planlama ve yönetmek için gerçek fırsatlar sağlayacak.

Başkan Resmi Murat, sosyal projenin faydalı olacağına kanaat getirdi. Sayın Murat, “Bu projeler gereksinim olduğu için önemlidir. Onların sayesinde istihdam sağlanılıyor. Bir yıl boyunca engelli kimseler ve yaşlılar iyi bir hizmet görecekler” dedi. Başkan, Belediye yönetiminin projenin bir yıl daha sürdürülmesi için sorumluluk aldığını belirtti.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar