Ardino (Eğridere) Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yeni Boğaziçi Belediyesi ile kardeş belediye olacak. Buna ilişkin karar, Belediye Meclisinin son oturumunda alındı. Teklif, Belediye Başkanı Resmi Murat tarafından yapıldı ve oybirliği ile belediye meclisi üyeleri tarafından kabul edildi. Meclis, Belediye Başkanı’nı belediyeler arası işbirliği sözleşmesi imzalamaya yetkilendirdi.

Yeni Boğaziçi, Kuzey Kıbrıs’ın doğu kıyılarında bulunan Gazimağusa iline bağlı bir beldedir. Altı muhtarlıktan oluşan beldede köy sayısı sekizdir.

Yeni Boğaziçi, 128,2 km’lik alanıyla Kuzey Kıbrıs’taki ikinci büyük belediyedir. Belediyenin nüfusu 18 500’dür. İş imkanı sağlayan firmalar 283’tür. Belediye, ülkenin en güzel ve en uzun sahil şeridine sahiptir. Geniş ormanlık alanlara, 3000 yıldan fazla tarihi olan Salamis antik kentine sahiptir. Temel işlevi sahil koruma olan Salamis Milli Parkı, 560 hektarlık bir alanı kaplayan doğal, ekolojik, arkeolojik ve turistik bir parktır.

Adanın en önemli özelliği, doğal güzelliklerini tarihi dokusuyla birleştiren bir bölge olmasıdır. Salamis Antik Kenti ve Ambelia Ormanı parkın içinde bulunuyor. Bu zenginlikleri ile Yeni Boğaziçi ülkenin en önemli turizm merkezleri arasındadır.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar