Ardino (Eğridere) Belediye Müzesi bünyesindeki Turizm Bilgi Merkezi, bölgeyi ziyaret eden turistlere ve tarihi mekan ve değerlere gönül verenlere Şeytan Köprüsü, Krtal Kayaları Trak Tapınağı, “Krivus”, “Kaleto” ve “Patmus” adı verilen Ortaçağ kaleleri ile ilgili Ardino bölgesinin tarihine ilişkin bilgi hizmetleri sunuyor.

Müze kuratörü Hristo Krasin, “Burada bölgenin tarihine ilişkin ilginç veriler bulmanın yanı sıra, 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ilginç bir baruthaneyi de görebilirsiniz. Bisiklet severler için bisiklet, kayak severler için ise kayak kiraya veriyoruz” dedi. Krasin, ayrıca müzenin sergi salonunda son birkaç yüzyıldaki yerel nüfusun yaşamını ve kültürünü gösteren bir etnografik serginin olduğunu söyledi.

Belediye Müzesi, hafta içi 08:00- 17:00 saatleri arasında her gün ziyaretçilere açıktır. Çeşitli nedenlerle hafta sonları ve çalışma saatleri dışında müzeyi ziyaret etmek isteyenler, her zaman küratörleri 0879 879 169 ve 0887 118 099 numaralı telefonlardan arayabilirler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar