Ardino (Eğridere) Meclisi’nin olağan oturumunun başında yeni seçilen Silviya Hacieva yemin etti. Yılın ilk 6 ayı için belediye bütçesinin mevcut uygulaması hakkında bilgi sunulması gündemdeki en önemli madde oldu. egridere-beld-bask-resmi-muratYaklaşık bir saat süren tartışmada Belediye Başkanı Resmi Murat, Ardino Belediyesi’nin temel sosyal sorumluluklar, sıkı mali disiplin, uygun planlama ve bütçe uygulaması, belediyenin mali durumunun stabil olmasını sağlaması, yatırım programının gerçekleştirilmesine yönelik finansman ilkesine uyduğunu ve böylece belediyede yaşam kalitesinin iyileştirilmesine koşullar yaratıldığını vurguladı.

Oturumda Belediye Başkanı’nın teklifiyle 4 yeni projelerin finanse edilmesi için aday olunması kararlaştırıldı. Belediye’nin yeni projeleri: “Borovitsa, Byal İzvor, Gorno Prahovo, Jıltuşa, Mleçino, Padina, Ardino Belediyesi Yerleşim Yerlerinin Yenilenmesine İlişkin Entegre Plan Hazırlanması ve Sokak Aydınlatmasının Yeniden Yapılandırılması ve Modernleştirilmesi”, “Ardino, Ahryansko, Bogatino, Brezen, Enövçe, Lenişte, Svetulka, Çernigovo, Çubrika, Ardino Belediyesi ve Sokak Aydınlatmasının Yeniden Yapılandırılması ve Modernleştirilmesi”, “Ardino Belediyesi, Byal İzvor Köyündeki Suların Sürdürülebilir Yönetimi İçin Entegre Proje-1.Aşama” ve “Ardino Belediyesi’nin Nüfusu ve Ekonomisine Yönelik Temel Hizmetler Sunulması Amacıyla Belediye Yollarının Yeniden Yapılandırılması ve Rehabilitasyonu”.

Oturumda gündeme gelen başka bir konu da Afetlerden Korunma Belediye Planı’na deprem tahminleri olduğunda tahliye de öngörülmesinin eklenmesi oldu. Yeterli sayıda olmasa da Meclis üyeleri Yerel Vergi ve Ücretleri Belirleme ve İdare Etme Yönetmeliği’nde değişiklikler yapılmasına onay verdiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar