Geçen yılın sonunda başlayan üçüncü sınıf Ardino-Kırcaali karayolunun 6 km’lik kesiminde yapılan onarım çalışmaları devam ediyor. Yatırım 1,7 milyon leva tutarındadır ve fonlar Karayolu Altyapı Ajansı’nın (APİ) bütçesinden sağlanıyor.

Şu anda Ardino’dan Sinçets (Durabeyler) köyüne giden yolun dönemeci arasındaki kesim ve Kobilyane (Maşkılı) ve Boyno (İsmailler) köyleri arasındaki Kırcaalli ili sınırları içindeki ulusal karayolu şebekesine bağlı 32- 48. km’leri arasındaki kesim onarılıyor.

Yeniden asfalt dökülmesi öngörülüyor ve gerekli hallerde yolun zemini onarılacaktır. Kaldırımların düzleştirilmesi ve kaplanması, siperlerin şekillendirilmesi, menfezlerin temizlenmesi gibi başka çalışmalar da yapılmaktadır.

Onarılan kesimlerde yeni işaretleme yapılacak, yeni trafik işaretleri konulacak ve hız sınırlama sistemi uygulanacaktır. İnşaat çalışmalarının 30 Haziran’a kadar tamamlanabilmesi için inşaat sahasında mümkün olduğunca hızlı çalışılıyor.

Bu yıl APİ, Kırcaali-Ardino karayolunun 33 km’yi aşkın kesiminin tamamen onarımına yönelik teknik proje hazırlayacak firma seçimi için ihale prosedürü başlatacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar