Eğridere Meclisi’nin bu ayki oturumunda 20 rapor, teklif ve vatandaşların dilekçeleri görüşüldü. Forumun başında Bölgesel Kalkınma ve İskan Bakanlığı’na Bölgesel Kalkınma Programı kapsamında Eğridere’nin Sanayi Bölgesindeki Arda Nehrinin Akıntısı Olan Eğridere’nin Sularını Sürdürülebilir Yönetimiyle Su Taşkınları Riskinin Önlenmesi projesiyle aday olunması kararı alındı.

egridere-meclisiYerel Meclis Başkan Yardımcısı Mümün Cila, Belediye lise okulları listesinin güncellenmesi, yerel vergi ve hizmetlerin fiyatlarını belirleme ve idare edilmesine ilişkin Belediye kararnamesinin düzenlenmesi, Ev Ortamında Hizmet Merkezi Belediye kuruluşu tarafından sunulan hizmetler için tüketici ücretini hesaplama tarifesinde değişiklik yapılması tekliflerinde bulundu.

Meclis üyeleri Ardino Hastanesi’nin mali durumunu da ele aldılar. Onlar yine duyarlılık gösterip sağlık kurumunda süren krizin atlatılması için kaliteli tekliflerde bulundular. Başarılı çalışmalar dilekleriyle Meclis üyeleri atama sınavını kazanan Dr. Adam Persenski’yi Eğridere(Ardino) Hastanesi’nin yöneticisi belirlediler.

Yerel Meclis, Kırcaali İl Mahkemesi’ne mahkeme üyeleri teklifinde bulunması üzere geçici komisyon kurdular. Ayrıca Belediye arazi fonundan tarım arazisi, özel Beeldiye mülkiyetinden belediye konutları satılışı yapılması ve başka şeyler için onayını verdiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar