Ardino Emekliler Kulübü’nün 15 üyesi Belediye sınırları dahilinde bulunan turistik yerlere bir günlük gezi gerçekleştirdi. Mleçino Gorno ve Dolno Prahovo, Borovitsa ve Suhovo köylerinde bulunan doğal ve tarihi yerleri ziyaret ettiler.

egridere-emekliler-gezisiEtkinlik Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Ardino İlçe Teşkilatı tarafından organize edildi.

Mleçino’da emekliler, totaliter rejime karşı ilk ayaklanmaların yıldönümüyle ilgili 2003 yılında köy merkezinde inşa edilen anıt çeşme önünde resim çektirdiler. Dolno Prahovo’da cami, medrese, taş çeşme ve türbeden ibaret cami kompleksini gezdiler. Medrese imamı Nurittin İsmail, cami kompleksinin tarihini anlattı.
Daha sonra Ardinolu emekliler, Lübino köyü topraklarındaki Malka Arda nehrinde bulunan mini su elektrik santralini de gördüler. Doğa harikası olan Hladilnika mağarasını da gördüler. Gezi turunun sonunda Suhovo ile Dıjdovnitsa köyü arasında bağlantı kuran Kırcaali Barajı üzerindeki yeni asma köprüyü de ziyaret ettiler.

Ardino Emekliler Derneği Başkanı Nazif Sadettin geziye katılan tüm üyeler adına günlük hayatlarını kısa bir zaman için de olsa zenginleştirmelerine imkan sağlayan HÖH İlçe Teşkilatı yönetimini temsilen Başkan İzzet Şaban’a candan teşekkürlerini sundu.

Sayın Sadettin, “Yaşlı insanların heyecanı büyüktü, çok sayıdaki ve güzel hatıralar herhalde bir dahaki bu türden geziye kadar kalbimizden çıkmayacak” diye ifade etti.
65 yaşındaki emekli öğretmen Dilaver Recebov, tüm gezi katılımcılarının organizasyon ve ziyaret edilen yerlerden çok memnun kaldıklarını paylaştı. Sayın Recebov, “Bakir ormanların ve Rodop Dağları ile Küçük ve Büyük Arda nehirlerinin berrak sularına hayran kaldık.

Ardino bölgesinde cennet köşelerine sahibiz, fakat bu yerleri ziyaret etmeyip turistik destinasyon olarak popülarize etmiyoruz” dedi.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar