Ardino (Eğridere) Belediye İdaresi’nin toplantı salonunda dün Vatandaşın Hizmetine Yetkili ve Motiveli Belediye İdaresi projesinin giriş konferansı yapıldı. Ardino Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje, İdari Kapasite Operasyonel Programı gereğince Avrupa Birliği’nin Avrupa Sosyal Fonu’nun mali desteğiyle finanse edilmektedir. ardino-memurlarin-kapasitesi

Konferansta Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, Nina Petkova ve Stoyan Stavrev, danışmanlık şirketi temsilcileri, Belediye İdaresi’nde memurlar, Belediye’ye bağlı yerleşim yerlerinin muhtarları ve vekilleri hazır bulundular.

Konferansa katılanlar projenin amaçlarıyla tanıştılar. Ardino Belediyesi ve hedefli muhtarlıklarda görevli memurların yetki ve motivasyonunun yükseltilmesi hedeflendiği açıklandı. Bu amaçla vatandaş ve iş dünyasının hizmetinde olacak yeterlilik sahibi idare oluşturulması için eğitim gerçekleştirileceği anlaşıldı.

Projenin ana faaliyetleri Ardino Belediyesi’nde görevli müfettiş ve uzmanların Sofya Kamu İdaresi Enstitüsü’nde eğitim görmeleri ve ekip etkinliği ile etkili liderlik için özel eğitim almalarını içeriyor.

Projenin süresi 12 ay ıå yönetim kadrosu yönetici, koordinatör ve muhasebeciden oluşuyor.

Başkan Resmi Murat, projenin Belediye İdaresi’nde çalışanların işinin iyileştirilmesine ve yetkilerinin yükseltilmesine yol açacağını, vatandaşların ise daha iyi hizmet göreceklerine kanaat getirdi.

 

Güner Şükrü , KH

Reklamlar