Ardino (Eğridere) Belediyesinin 2018 Yılı Bütçesi 9 970 547 Leva. Bu kaynaklardan devlet tarafından delege edilen faaliyetlerden 5 037 380 leva gelir, yerel faaliyetlerden ise 4 933 167 leva gelir elde edilmesi öngörülüyor. Belediye Meclis toplantısında yeni bütçeye ilişkin yapılan oylamada 20 Meclis üyesi kabul, 3’ü ret oyu kullanırken 2’si ise çekimser kaldı.

Belediye Başkanı Resmi Murat, 2018 yılı bütçesinin gerçekçi ve sorumlu olduğunu kaydetti. Resmi Murat, “Seçmenlerle, iş dünyası temsilcileriyle yapılan birçok toplantıdan sonra oluşan bu bütçeyle ödenmemiş giderleri azaltmaya ve yeni borçlar oluşmasına izin vermemeye çalışacağız. Vatandaşların altyapı sorunlarının çözümüne yönelik taleplerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, sosyal hizmetlerin kapsamını korumaya ve genişletmeye çalışacağız” diye belirtti. Belediyenin sağlık sorunlarına karşı tutumunu sürdürdüğüne dikkat çekti.

Bu yıl da ilçe merkezindeki hastanenin faaliyetini sübvanse etmek için ilave olarak 130 000 leva sağlanıyor. Bütçe, yatırımlar için öngörülen harcama kalemi açısından çok iddialı. Sermaye harcamaları listesi için öngörülen kaynaklar 2 724 037 leva’dır. Başlıca sokak şebekesinin rehabilitasyonu ve su temini ve kanalizasyon sistemlerinin onarımı ve yeniden yapılandırılması için kaynak sağlanmaktadır.

Belediye Başkanı, “Hepimiz yatırım programını uygulamak için birleşmeliyiz” diye belirtti.

Meclis Üyesi Sıbi Uzunov, 2018 yılı bütçesini dengeli olarak niteleyerek, adil bir kaynak dağılımı yapıldığını belirtti. Uzunov, “Belediye bütçesi, bir belediyenin gelişiminin en objektif aynasıdır. Geçen yıllarda, ilçe sınırları içinde ildeki diğer belediyelerin yalnızca isteyebilecekleri birçok proje gerçekleştirildi” diye kaydetti.

Meclis oturumunun gündeminde yer alan 19 madde görüşüldü. Yerel Parlamento, Belediye Başkanı Resmi Murat’ın Ardino ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yeni Boğaziçi Belediyesi arasında belediyeler arası işbirliği gerçekleştirilmesi teklifini destekledi. Yeni Boğaziçi, Kuzey Kıbrıs’ın doğu kıyılarında bulunan Gazimağusa iline bağlı bir beldedir.

Yerel Parlamento, Ardino Belediyesi Çocuk Suçluluğu ile Mücadele Komisyonu’nun 2017 yılı faaliyet raporunu kabul etti.

Toplantıda ayrıca 2018 yılı Belediye Gençlik Faaliyetleri Planı’nın yanı sıra bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Geliştirme Programı ve Takvimi kabul edildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar