Edirne Valisi Hasan Duruer, Türkiye-Bulgaristan Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışında, iki ülkenin birbirine çok yakın olduğunu söyledi.edirne-ve-yambol-fotografci-sergisi

Kültürel anlamda ülkeler arası etkinliklerin düzenlendiğini belirten Duruer, sergide Yambol ve Edirne’nin belgesel tadında sunulduğunu ifade etti.

Yambol Vali Yardımcısı İvan İvanov da Türkiye ile kültürel ve sanatsal işbirliği içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Sergiye yoğun şekilde katılımın olduğunu aktaran İvanov, aynı serginin ilkbaharda Yambol’da açıldığını hatırlattı.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ise sergide 16 Yambol’dan, 16 da Edirne’den olmak üzere 32 fotoğrafın sergilendiğini ifade etti. 

Sergiyle iki şehir arasındaki kültürel iletişimin sağlandığını aktaran Özcan, uluslararası kültür sanat etkinliklerinin devam edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

Sergiye, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Yambol ve Edirneli fotoğrafseverler katıldı.

Sergi, 26 Kasım Salı gününe kadar gezilebilecek. 

AA

Edirne ve Yambol’un Fotoğrafçı Gözü ile Güzellikleri Sergisi” açıldı

Reklamlar