Komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları dolar fiyatlarındaki tarihi artış sonrası Edirne’de kurulan ve halk arasında “Sosyete Pazarı” olarak da bilinen Ulus Pazarı’na akın etti.

Her cuma günü Edirne’de kurulan Ulus Pazarı, Edirnelilerin dışında Kapıkule ve Pazarkule Sınır Kapıları’ndan geçen Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşlarını da ağırlıyor. Sabahın erken saatlerinde otobüs ve otomobilleriyle sınır kapılarından giriş yapan komşu ülke vatandaşları, kent merkezine gitmeden pazarın yolunu tutuyor.

Dolar tarihi seviyelere ulaştı, soluğu Edirne’de aldılar
Dolar fiyatlarındaki tarihi artış sonrası Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları Edirne’de kurulan “Sosyete Pazarı”na adeta akın etti. Tur şirketlerinin organizasyonları ile onlarca otobüsle kente gelen komşu ülke vatandaşları, hem Türkiye’deki fiyat farkı hem de dövizin yükselmesi nedeniyle sosyete pazarını tercih ettiklerini söyledi.

Toptan alan da var perakende alışverişe gelen de
Balkanların en büyük ‘Sosyete Pazarı’ olarak da bilinen Edirne Ulus Pazarı, her cuma aynı manzaralara sahne oluyor. Pazar yerine gelen komşu ülke vatandaşları, kendi ülkelerine kıyasla ucuz buldukları ürünleri hem toptan hem de perakende olarak satın almayı tercih ediyor.
Edirne’de her cuma günü kurulan Ulus Pazarı esnafı mevcut durumdan memnun olduklarını söyledi. Esnaf, yabancı uyruklu müşterileri için hazırlıklarını yaptıklarını, dolar, euro ve leva para birimleri ile satışlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Öte yandan, günün büyük bir bölümünü pazarda geçiren Bulgar ve Yunan vatandaşlar, kentin ekonomisine de büyük bir katkı sağlıyor.

Reklamlar