Eğridere(Ardino)’nin Durabeyler(Sintçets) köyünde bulunan mescit Belediye hazinesi ve Türkiye’ye göç eden vatandaşların sağladığı mali kaynaklarla yenilendi. Çatı onarıldı. Ahşap doğramalar PVC ile değiştirildi. Dış ve iç duvarlar yeniden sıvandı.

duranbeyler-sincets-camiAycılar Mahallesi’nde bulunan ibadet yerinin 200 yıldan fazla tarihe sahip.

Özellikle yaz aylarında bu mescitte yerel Müslüman Encümenliği tarafından yerli halkın desteğiyle köy mevlitleri düzenleniyor. Mescit, Ramazan ve Kurban bayramları sırasında da ibadete açıktır. O zaman Türkiye ve etraf köylerden çok misafir geliyor.

Sintçets muhtarı Hılmi Mustafa, “Müminlerin mescidin bakımı için para bağışlamaları üzere sadaka sandıkları konuluyor” diye açıkladı. Muhtar, yıllar öncesinde küçük mescidin misafirhane olarak kullanıldığını belirtti. Burada Ardino’dan Kırcaali veya Cebel’e yaya giden yolcuların konakladığı anlaşıldı.

Köy sakinleri adına Sintçets muhtarı Hılmi Mustafa, başta Belediye Başkanı Resmi Murat olmak üzere tüm Ardino Belediye yönetimine ve Türkiye’deki göçmenlere Aycılar Mahallesi’ndeki mescidin onarımı için sağladıkları mali destekten dolayı kalbi teşekkürlerini sunuyor.

 

Güner Şükrü – KH

Reklamlar