Bulgar Nazar ile Gürcü Nino çifti, sonbaharda Türkiye’de ve Bulgaristan’da aynı anda piyasaya çıkacak “Alo Alo” adlı Türkçe albümle dünyaya aşk, sevgi, dostuk ve barış mesajı verecek.

bulgar-nazar-gurcu-ninoKüçük yaşlarda Devlet Çocuk Korosu’nda söylemeye başlayan ülkesinin en ünlü sanatçılarından pop ve rock dersleri alan ve bugüne kadar 3 albüm yapan Nazar ile Tiflis’te Devlet Klasik Müzik Okulu’nu bitirdikten sonra Opera Çocuk Korosu’nda yer alan, çocukluğu opera ve müzikal tiyatro sahnelerinde geçiren Nino’nun yolları, 2002’de Asya ve Avrupa’yı birleştiren İstanbul kesişti.
Eşi Nino’ya Sultanahmet Meydanı’nda gördüğü ilk anda aşık olduğunu ifade eden Nazar, tanışma anlarını “Sultanahmet Meydanı’nda çok güzel bir kız gördüm. Hemen yanına gittim, kartımı verdim. Duygularımı ifade ettim. O zaman eşim Nino bir şey söylemedi” sözleriyle dile getirdi.
Nino ise evlenme süreçlerini “Bulgaristan’a gittiğim zaman Nazar’ı aradım. Kartı vardı. Bulgaristan’da kimseyi tanımadığım için onu aradım. O zaman arkadaşlığımız başladı. 1 sene sonra da Bulgaristan’da evlendik” diye anlattı.
“Yarışmanın ödülü Yalova’daki depremzedelere”
Nazar, eşi ile buluşmasının hemen öncesinde İstanbul’daki uluslararası bir festivalde Hakan Peker’in ardından en iyi ikinci şarkıcı seçildiğini, 5 bin dolarlık ödülü de Yalova’daki depremzedelere bağışladığını anlattı.
Sultanahmet’in tarihi atmosferinde birbirlerine aşık olan Nazar ve Nino, özel yaşamlarındaki birlikteliği daha sonra müzik yaşamlarına da yansıttı, 2008’de düet yapmaya başladı.
Nino bu durumu “Müzik hayatımızda her zaman birbirimize destek olduk” sözleriyle aktardı.
“3 halkın kültürünü sanatla yaşatmaya çalışıyorlar”
Nazar, Türkoloji üzerine master yaptığını, eşinin ise çocukluktan bu yana Türkçe bildiğini anlattı.
Türkçe, Bulgarca ve Gürcüce şarkı söylediklerini ifade eden Nazar, üç halkın kültürünü bir şekilde yaptıkları sanatla yaşatmaya devam ettiklerini söyledi.
Yepyeni müzik bir tarzı oluşturduklarını ifade eden Nino, müziklerinin pop, opera, halk motifleri, techno ve rock karışımı olduğunu dile getirdi.
“Şarkılarımızı Türkiye’ye hediye etmeyi düşündük”

İkili, “Alo Alo” adlı Türkiye’de ve Bulgaristan’da aynı anda piyasaya çıkacak yeni albümleri hakkında bilgi verdi.

Albümde 11 eser bulunduğunu belirten Nazar, “Türkleri ve Türk dilini çok seviyorum. Bu nedenle Türkçe öğrenmeye başladım. Müzik yapmaya başladığım zaman Türkçe şarkılar da seslendirdim. Yeni albümümüzün değişik bir tarzı var. Gerçekten güzel bir tarz. Türkiye’ye güzel şarkılarımızı hediye etmeyi düşündük” dedi.
Albümde “Beni seni sevdiğimi dünyalara bildirdim” şarkısının de yer aldığını dile getiren Nino, “Karadeniz’den geldiğim için albümde bu şarkıyı da söyleyeceğiz. Albümdeki şarkıların hepsinin söz ve müziği bize ait. Sultanahmet Meydanı’nda konser vermek, Tarkan ve Sertab Erener ile düet yapmak isteriz” ifadelerini kullandı.
İkili, daha albümde yer alan “Ben seni sevdiğimi dünyalara bildirdim”, “Alo Alo”, “Gel Gel” ve “Boşver” şarkılarından bölümler seslendirdi.
“Bulgar ve Türkler kardeş”
“Alo Alo” isimli albümün sonbaharda Türkiye ve Bulgaristan’da aynı anda piyasaya çıkacağını belirten Nino, zamanlarının çoğunu İstanbul’da geçirdiklerini söyledi.
Nino, albümde aynı şarkıların Bulgarca ve Türkçesi’nin olacağını ifade ederek, gelecekte Türk müzisyenlerle çalışmayı da istediklerini dile getirdi.
Türkiye’nin her yerinde konserler verdiğini anlatan Nino ve Nazar çifti, şarkı sözlerinin hep aşk ve sevgi temalı olduğunu, şarkılarında aşk, sevgi, barış ve dostluk mesajları verdiklerini belirtti.

AA

Reklamlar