Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,

Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı General Abdul Raşit Dostum,

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov,

Irak Türkmen Cephesi Türkiye temsilcisi Hicran Kazancı ve

Yunanistan Göç İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas,

1 Kasım Genel Seçimleri’nde AK Parti‘nin kazandığı zafer nedeniyle

Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nu tebrik etti.

 

Cumhurbaşkanı Aliyev mesajında, 

“Seçim sonuçları, Türk toplumunun istikrar, huzur ve kalkınmaya olan desteğinin ve milli iradesinin parlak tezahürüdür” değerlendirmesinde bulundu. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilere dikkat çeken Aliyev, “Zamanın sınavından çıkan stratejik ortaklığımız ve müstesna ilişkilerimiz, halklarımız ve ülkelerimizin çıkarlarına uygun olarak bundan sonra daha da genişleyecek ve güçlenecek. Zafer sevincinizi paylaşıyor, size, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tüm üyelerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Dostum, mesajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’nu kutlayarak, “Yakından takip ettiğim Türkiye Cumhuriyetigenel seçimlerinde partinizin ve dolayısı ile büyük Türk Milletinin başarısını büyük sevinçle sizlere ve büyük Türk Milletini tebrik etmekten şeref duyduğumu belirtmek isterim” açıklamasında bulundu. Türk hükümetinin, terörle mücadele konusunda aldığı kararlarının yerinde olduğunu belirten Dostum, bu kararların bölge güvenliği için büyük önemi bulunduğunu kaydetti.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türk halkının oy kullanarak ifade ettiği demokratik iradesi ile Türk devletinin tüm alanlardaki gelişimine güç birliği sağlayacağına, ikili ilişkilerinin ilerlemesine de ivme getireceğine samimiyetle inandığına işaret etti.

Türk ile Bulgar devlet kurumlarının karşılıklı ilişkilerinin gelişmesine katkılarından dolayı Davutoğlu’na teşekkür eden Borisov, “Halklarımızın iyiliği, bölgedeki barış ve refahın adına dost olan iki ülkemizin arasında bu münasebetlerimizin devamına yürekten inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye temsilcisi Kazancı da Davutoğlu’na gönderdiği yazılı mesajında, 13 yıldır verilen büyük mücadelenin sonucunda sağlanan istikrar, refah ve güveni seçen Türk milletinin bir kez daha AK Parti‘yi tercih ettiğini bildirdi. Kazancı, AK Parti’nin “kararlı ve dirayetli” yönetimi ile Türkiye‘nin 2023 hedeflerine doğru hızlı ve güçlü adımlarla ilerlediği belirtti. Kazancı, Iraklı Türkmenlerin desteğinin de Ak Parti’nin arkasında olduğunun altını çizdi.

Yunanistan Göç İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas, AK Parti‘nin seçim zaferinin, sığınmacı kriziyle konusunda Avrupa ile müzakerelerdeTürkiye‘nin elini daha da güçlendirdiğine vurgu yaptı.

Muzalas, seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın “Temiz bir zaferi olduğuna” da işaret etti.

Reklamlar