16 Kasım 2018 Cuma günü Halk Meclisi Genel Kurulu salonunda düzenlenen törenle Dünya Şampiyonu olan milli güreşçimiz Taybe Hüseyin ve antrenörü Petır Ksabov, Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva tarafından tebrik edilerek Meclis adına birer onur plaketiyle ödüllendirildi.

Meclis Basın Merkezinden verilen bilgiye göre Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva, Dünya Güreş Şampiyonu Taybe Hüseyin ve antrenörü Petır Kasabov ile görüşme yaptı. Karayançeva, konuklarını “Bulgaristan küçük bir ülke, ama büyük şampiyonları var” sözleriyle karşıladı. Meclis Başkanı, Taybe Hüseyin’e gösterdiği üstün başarı ile ülkemizin adını dünyaya duyurduğu için teşekkür etti. Karayançeva,”Kendinizi bir kişi ve sporcu olarak geliştirmenize yardımcı olan antrenörünüz Petır Kasabov’a da teşekkür etmeyi borç biliriz” diye vurguladı.

Taybe Hüseyin, ”Mecliste bulunmaktan ve gösterdiğim çabalara ve başarılarıma değer vermenizden dolayı çok mutluyum” diye ifade etti. Meclis Başkanı ile yaptığı görüşmede Dünya Güreş Şampiyonu, bir güreşçi olmayı nasıl seçtiğini, yeteneklerini geliştirmeye ve sıkı antrenman yapmaya nasıl devam ettiğini ve ödül törenlerinde Bulgaristan marşını dinlerken ne hissettiğini anlattı.

Dünya Güreş Şampiyonu Taybe Hüseyin, Milletvekili Desislava Atanasova’nın girişimiyle Meclisin konuğu oldu. Mecliste konuklar, Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Meclis Grubu Başkanı Tsvetan Tsvetanov ile de bir araya geldiler.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar