Mecliste muhalefet partisi GERB ile Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) arasında komünist dönemin istihbarat teşkilȃtı (DS) ajanı tartışması çıktı.lutfi-mestan-hoh-dps
GERB, HÖH’e DS ajanı diye yüklendi. Bunun üzerine HÖH Genel Başkanı Lütvi Mestan; komünist dönemde DS Fakültesi’nde eğitim veren GERB Genel Başkanı Boyko Borisov, komünist dönemde DS memurluğunu yapan GERB Genel Başkan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov ve Tsvetanov’un ilk İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bulgar Komünist Partisi (BKP)’nin Merkez Komitesi üyesi General Grigor Şopov’un persönel servis şoföru olarak çalışan babası ile ilgili şu göndermeyi yaptı: DS’nin çocuklarının DS’yi yargılamasına izin vermem. DS şoförünün çocuklarının DS’yi yargılamasına izin vermem. Devlet İstihbarat Teşkilȃtı (DS) komünist rejimin bir ürünüdür, komünistler de DS’yi yagılayamaz.
Mestan “Sayın Borisov bu söylenenlerin bir aslı ve benim irademin ürünü olsaydı yalnızca HÖH’ün genel başkanşığını bırakmakla da kalmayıp siyasetten de çekileceğini söyleyen tek Bulgar siyasetçisiyim ben. Beni mevkidaş ve seçmenlerimin karşısında güçlü kılan da bu.” diye ekledi.
Mestan, Borisov’u kastederek “Eli silȃhlı Soya Dönüş Süreci’ne katılanlar, HÖH Genel Başkanını yargılayamaz.” şeklinde ifade etti.
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar