Avrupa Birliği dönem başkanı Bulgaristan, Şengen ülkeleri arasındaki sınır kontrollerinin kaldırılmasını istedi. Konuyu gündeme getiren Dışişleri Bakanı Ekaterine Zaharieva, ülkesinin Şengen üyeliğini hak ettiğini de söyledi.

Avrupa Birliği dönem başkanı Bulgaristan üyelere çağrı yaparak, Birlik ülkeleri arasındaki sınır kontrollerinin kaldırılmasını istedi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı ve Başbakan yardımcısı Ekaterine Zaharieva, Almanya, Avusturya, Danimarka, İsveç ve Norveç’in mülteci krizinden kaynaklanan güvenlik sorunları nedeniyle Şengen Bölgesi’ndeki sınır kontrollerini Mayıs ayına kadar sürdürebileceğini söyledi.

Zaharieva, “kontrollerin Mayıs ayından sonra uzatılmamasının isabetli olacağını” belirtti.

Bakan Zaharieva, ekonominin zarar görmemesi için Şengen Bölgesi sınırlarının açık kalması gerektiğini ve iç sınırlardaki kontrollerin “Avrupa Birliği’nin serbest dolaşım değerlerine” ters düştüğünü söyledi.

Kriterleri yerine getirdiklerini ve Avrupa Birliği’nin dış sınırlarını korumak için çok şey yaptıklarını hatırlatan Zaharieva, Bulgaristan ve Romanya’nın Şengen ülkesi olmayı hak ettiğini de savundu.

 

Kanal B

Reklamlar