Ardino (Eğridere) ilçesinde görevli imamlara yeni cübbe ve fesler hediye edildi. Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) İlçe Başkanlığı tarafından bağışlanan kıyafetler, imamlara dün Ardino Camisinin kütüphanesinde düzenlenen görüşmede verildi.
egriderede-din-gorevlilerine-kiyafet-bagisiTörende HÖH İlçe Başkanı İzzet Şaban, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, Bölge Müftü Vekili Erhan Recep ve Ardino Cami Encümenliği Başkanı Zeki Aptikadir hazır bulundular.

İmamlar adına Erhan Recep, kıyafet bağışı için kalbi şükranlarını sundu. Bölge Müftü Vekili, “İmam her zaman temiz ve güzel giyinmelidir. İnsanlara örnek olmalıdır. Peygamber Efendimizin (SAV) de buyurduğu gibi `Temizlik imandan gelir`” dedi.

Resmi Murat, cami encümenliklerin cami yenileme ve bahçelerini düzenleme çalışmaları, etkinlikler düzenleme gibi girişimlere yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Murat, “Hiçbir zaman bölünmeye yol açan hareketlerde bulunarak sizi yanıltmayacağım. Her hangi bir konuda bilgilerim eksikse, size danışacağım ve öyle görüş sahibi olacağım” dedi.

HÖH İlçe Başkanı İzzet Şaban da ilçe sınırları dahilinde bulunan camilerde mevcut sorunların çözümü ve düzenlenen etkinlikler konusunda destek vereceğini ifade etti.

Ardino ilçesinde 50’nin üzerinde cami ve mescit bulunuyor. Onların çoğu bir asırdan önce inşa edilmiştir.

En eski ibadet yerleri Ardino Merkez Camii ve Latinka (Türk Ürpek) ve Lübino (Ömerler) köylerindeki 250-300 yıl önce kurulan camilerdir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar