Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Demokratikleşme paketi”, Bulgaristan basınında geniş yer aldı.
 demokratikleşme-paketi-bulgar-basininda
   Trud Gazetesi, Ülkenin en çok okunan gazetelerinden biri olan Trud, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi’ni dev dalgaya benzeterek, Kürt azınlığını bu dalgaya maruz bıraktığını yazdı. Erdoğan’ın “Bu bir tarihi andır. Türkiye geri dönüşü olmayan demokrasi yolunda ilerliyor” şeklindeki sözlerini aktaran gazete, ülkede yaşayan Kürtlerin özel okullarda anadillerinde eğitim alabileceğini ve seçim kampanyalarını kendi dillerinde gerçekleştirebileceğini kaydetti.
  24 Çasa Gazetesi, Demokratikleşme Paketi’nde yer alan kılık kıyafet konusuna dikkat çekerek, kamu kurumlarında başörtüsü yasağının kaldırılmasının öngürüldüğünü duyurdu. Gazete, Başbakan Erdoğan’ın „Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’ kadın ve erkekler için kısıtlayıcı hükümler içeriyordu. Bu kısıtlamalar, çalışma hakkını, din ve vicdan özgürlüğünü ihlal ediyor, ayrımcılık içeriyordu. Yönetmeliğin 5’inci maddesinde değişiklik yaparak kadın çalışanların giyimleri üzerindeki ayrımcı ihlalleri kaldırıyoruz” sözlerini sayfalarına taşıda.
  Monitor Gazetesi, Demokratikleşme Paketi’nin özellikle aile konularını ve Kürtleri ilgilendirdiğini vurguladı. Gazete, pakette yer alan ve siyasi partilere devlet yardımının kapsamını genişletilmesini öngören teklife yer vererek, seçime katılan siyasi partilerden yüzde 3’ü aşan oranda oy alanlara da devlet yardımı öngörülddüğünü yazdı.

  Dnevnik Gazetesi, Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi’nin kamuoyundan geniş destek aldığını ancak milliyetçi çevrelerden eleştiri geldiğini yazdı. Gazete, Erdoğan’ın Demokrratikleşme Paketi’nin barış sürecine katkı sağlayacağını belirttiğini vurguladı.

Nahit Doğu

Reklamlar