İstanbul Yenikapıdaki Demokrasi ve Şehitler Mitingi tüm Bulgaristan Türklerini Yeni-kapıya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’nın himayelerinde 7 Ağustos Pazar 17.00’de, gerçekleştirecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingine tüm BALKAN TÜRKLERİ DAVETLİDİR.

birlik tr

“Haydi Demokrasiye, “Zafer demokrasinin, meydanlar milletindir” sloganıyla Ana-Vatanımıza Sahip Çıkmaya Gidiyoruz” Bulgaristan Türklerinden Ana-Vatanımıza, Türkiye’ye Selam Getirdik

Sloganıyla İstanbul’da bulunan Bulgaristan Türkleri Ana-vatan Türkiye’mizin milli iradesi ve demokrasi mücadelesinde yanında olduğumuzu ilk günden beri tüm meydanlarda Türk bayrağının yanında BULTÜRK bayrağını dalgalandırarak göstermiş olduk.

Katkıda ve katılımda bulunan bütün kardeşlerimize teşekkür ederiz.

İstanbul’da bulunan tüm BULTÜRK üyelerinin almış olduğu ortak kararla;

Bu Pazar, 07.08.2016 günü İstanbul – Yenikapı’da yapılacak Demokrasi Mitingine Bulgaristan Türkleri olarak katılıp Türk demokrasisinin yanında olduğumuzu bir kez daha kanıtlayacağız.

Tüm Balkanları bu demokrasi mitinginde yerimizi almaya davet ediyoruz;

Saygılarımızla,

 

Bulgaristan Türkleri

Kültür ve Hizmet Derneği

Başkanı Rafet ULUTÜRK

3f53935e-1aa9-4cc5-ad17-90a10a35cfdd

darbe-3

BULTÜRK DERNEĞİNDEN NOBETİNE DEVAM

Detaylı bilgi;

15 Temmuz tarihinde yaşanan FETÖ darbe girişimi sonrasında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile planlanan Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi hakkındaki bilgiler;

15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kalkıştığı darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile halkın sokağa çıkması sonrasında püskürtülmüş ve büyük bir demokrasi zaferi elde edilmişti. Haince yapılan darbe girişimini protesto eden vatandaşların günlerdir sürdürdükleri demokrasi nöbetlerini taçlandırmak için Yenikapı’da düzenlenecek “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” için hazırlıklar devam ediyor.

İşte detaylar…

07 AĞUSTOS YENİKAPI MİTİNGİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini sokağa çıkarak püskürtüp 15 Temmuz’dan bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, 07 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan mitinge katılmaya hazırlanıyor. Yenikapı Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” saat 17.00’de başlayacak.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU MİTİNGE KATILACAĞINI BİLDİRDİ

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ı telefonla arayarak, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapılacak ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılma kararını iletti

BULTURK YENİKAPI 5 MİLYON KİŞİYİ BEKLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, miting alanı 3.5 milyon derken biz 5 milyon katılımcıya hizmet hazır olmaları gerektini ve hazır olmalarını soyluyoruz.

Mitinge, Anadolu ve Avrupa yakasından otobüslerle ulaşılabilecek. Farklı noktalardan miting alanına ring seferleri yapılacak.

Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edilirken, engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı.

Kazlıçeşme, otobüsler için park alanı olarak belirlendi. Otobüslerle gelen katılımcılar Kazlıçeşme’den Yenikapı Miting Alanı’na yürüyerek gidecek. Yaşlı ve çocuklar için ise Kazlıçeşme-Yenikapı arasında 20 adet otobüs ring seferleri yapacak. Yol boyunca su istasyonları ve ikram alanları kurulacak.

Deniz yoluyla miting alanına ulaşım kiralanan 200 adet vapur, tekne gibi deniz taşıtı ile olacak. Ayrıca kiralanan 50 adet deniz aracı da ring seferleri yapacak. Deniz yoluyla 12 noktadan ulaşım sağlanacak. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket edecek.

Anadolu ve Avrupa yakaları için miting alanına otobüslerle ve deniz yolu ile toplu ulaşımın yanı sıra metrobüs, Marmaray ve metro hatları kullanılabilecek.

Alana gitmek isteyen katılımcılar için aktarma noktaları, ana istasyonlar ve miting alanına yakın metro duraklarından ring seferleri de yapılacak.

3 ANA GİRİŞ OLACAK

Yenikapı Miting Alanı’nda karayolu ile gelenler için Kazlıçeşme girişi yönünde, Marmaray’la gelenler için Marmaray yönünde, deniz yolu ile gelenler için deniz tarafından olmak üzere 3 ana giriş kapısı olacak.

Protokol girişleri için bir, basın için bir ve engelli vatandaşlar için bir nokta belirlendi.
2,5 milyon sopalı Türk bayrağı hazırlandı

“Demokrasi ve Şehitler Mitingi” katılımcıları için 1,5 milyon şapka, 2,5 milyon sopalı Türk bayrağı ve 5 milyon şişe su hazırlandı.

Alanda mevcut tuvaletlere ek 150 adet mobil tuvalet yerleştirilecek.

Alana 60 metre genişliğinde, 16 metre yüksekliğinde sahne ile 1 milyon watt gücünde ses sistemi kurulacak. Ses sistemi için 20 adet ses sistemi kulesi yapılırken, sistemle 1,5 kilometre mesafeye ses iletimi sağlanabilecek. Sistem, 300 kişilik ekibin 3 gün çalışmasıyla hazırlanacak.

Ses sistemi, 22 adet LED ekran ve arama noktalarındaki kapıların enerji ihtiyacı 54 adet jeneratör ile sağlanacak. Ses ve görüntü aktarmaları kurulacak vinçler üzerine çekilecek çelik halatlarla yapılacak. Bu amaçla 6 bin metre halat çekilecek. Görüntü aktarma 5 bin metre fiber hatla sağlanacak.

Meydana, 165 metal dedektörlü kapı, 22 X-Ray cihazı kurulacak.

Yenikapı’da polis hariç, temizlik, malzeme dağıtımı, alan hazırlıkları, teknik ekip, organizasyon ekibi olmak üzere 13 bin kişi görev alacak.

48 KİŞİLİK CANLI YAYIN EKİBİ

Canlı yayın için 16 kamera, 32 kanal resim masası, 64 kanal ses masası, 32 kanal interkom sistemi, 8 adet HD recorder, 4 kanal telsiz interkom sistemi, 8 Kanal kablolu intercom sistemi, 5 bin metre kamera kablosu, 3 kilometre video kablosu, 2 jimmy jip kullanılacak. 48 kişilik canlı yayın ekibi görev yapacak.

“Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde 102 kara ambulansı, 1 deniz ambulansı, 1 helikopter ambulans ve 20 itfaiye aracı hazır bulunacak. Alanda 728 sağlık personeli görevli olacak.

Miting nedeniyle 7 Ağustos Pazar günü 06.00-00.00 arasında Bakırköy Aksu Caddesi (Taşhan Kavşağı) ve Fatih İlçesi Aksakal Caddesi arasında kalan sahil yolu geçici olarak trafiğe kapatılacak.

PAZAR GÜNÜ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

İstanbul’da, 7 Ağustos’ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi dolayısıyla tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Meydanı’nda yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi dolayısıyla İstanbul’daki tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz olacaktır.” denildi.

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ’NDE SAHNEDELER

Müzik sektörünün %60’ını temsil eden Emre Müzik’in sahibi Hüseyin Emre, Avrupa Müzik’in sahipleri Cengiz Erdem ve Deniz Erdem ile DMC’nin Genel Müdürü Samsun Demir, sanatçılarına yaptıkları mitinge katılma çağrısına olumlu cevap aldı.

Aralarında Türkan Şoray, Ferhat Göçer, Ahmet Özhan, Kibariye, Ümit Besen, Mustafa Sandal, Rafet El Roman, Ziynet Sali, Özgün, ENBE Orkestrası, Garo Mafyan ve Burcu Güneş’in de olduğu üç şirketin sanatçıları Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde yerlerini alacak.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılacak olan müzik yapımcıları doğrudan bir davet almaksızın harekete geçtiklerini belirterek “Davete gerek yok. Gün birlik ve beraberlik günü” dedi.

500 ÜNLÜ KATILACAK

Mitingin sanatçı organizasyonunu üstlenen müzik yapımcısı Polat Yağcı, şölene 500 ünlüyle çıkarma yapacaklarını söyledi. Şarkıcılardan oyunculara, radyoculardan sporculara 500 ismin Bebek’ten 5 tekne ile alana taşınacağını açıklayan Yağcı, “Sanatçılarımız bu tarihi güne eksiksiz, tam kadro katılacaktır” diye konuştu.

BAHÇELİ DE DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ilişkin, “Hainlere ve hasım odaklara karşı Türkiye’nin safında duracağını, 79 milyonu, katılımcı devlet ve siyaset adamlarıyla birlikte kucaklayacağını, ümitsizliği aşmak, tereddütleri silmek, birlik ve beraberliği canlı tutmak, yeni bir talih ve tarih kapısı açmak için Yenikapı’da bulunacağını” bildirdi.

“OLASI PROVOKASYONLARA DİKKAT EDİLECEK”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm teşkilatlara 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek mitingle ilgili genelge gönderdi. 7 maddelik genelgede “7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde olası provokasyonlara, tahrik ve tacizlere dikkat edilecek, hiçbir tartışma ve kavganın içinde yer alınmayacaktır” denildi.

“PARTİ BAYRAK, FLAMA VE DÖVİZLERİN ALANA GETİRİLMEMESİ, SİYASİ SLOGANLARIN ATILMAMASI SAĞLANACAK”

Reklamlar