Hak ve Özgürlükler Hareketi(HÖH) milletvekili Delyan Peevski, Ulusal Güvenlik Devlet Servisi’nin(DANS) başına geçti. dansBaşbakan Plamen Oreşarski’nin teklif ettiği şahıs, meclis tarafından onaylandı. Oylamada aşırı milliyetçi Ataka oy kullanmadı, GERB milltvekilleri ise öneriyi reddetti.Teklif, Bulgar Sosyalist Partisi ve HÖH’ün oylarıyla kabul edildi.
DANS’ın başına geçecek kişinin, sistem için dışardan biri olması aslında amaçlanan bir şey olduğunu akataran Oreşarski, Peevski’nin ilk görevleri arasında devletçilik anlayışının iadesi ve kayıt dışı ticari kanalların önüne geçilmesi olarak açıkladı. Hukuk mezunu olan 33 yaşındaki Peevski, ülkedeki birçok medya sahibi olarak gösterilen İrena Krısteva’nın oğlu olarak biliniyor.
2007′de o zamana kadar yer aldığı Doğal Afetler Bakan Yardımcılığı, başlatılan soruşturma nedeniyle görevinden azledildi.Görevini su istimal etmesi ve yolsuzluk  olayarından dolayı yargılanan Peevski, davaların hepsinden beraat etti.
Peevski’nin seçiminden hemen sonra Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, bugünkü resmi programını iptal ettiğini açıkladı.  Plevneliev, 20 Haziran’da DANS konusunu ele alan Milli Güvenlik Kurulu’nun toplanmasını istedi.

Reklamlar