Bulgaristan’ın Burgaz kenti Valisi Konstantin Nikolov Grebenarov, Emekli Tuğgeneral Vasil Petrov Celebov, Deniz Albayı Milan Jekov Milanov, Binbaşı Stanimir Kiryakov’un aralarında bulunduğu 50 kişilik bir heyet Edirne’ye geldi. Balkan Savaşları’nın 100. yılı nedeniyle gerçekleşen dostluk ziyaretlerinde savaşların yapıldığı alan gezildi.

Emekli askerler ve diğer heyet üyeleri ilk olarak Balkan Savaşları sırasında Türk ordusunun savunma hattını oluşturan Hıdırlık Tabyaları’nı ziyaret etti.

Bulgar heyeti tabyaları ziyaretinin ardından tarihi Alipaşa Çarşısı, Saraçlar Caddesi, Selimiye Camii ve Külliyesi, Edirne Müzesi ve Bayezit Külliyesi’ni gezdi.

bulgaristan-gelen-emekli-askerlerŞehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Bulgar heyetinin başındaki Burgaz Valisi ve emekli askerler Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Duruer, iyi komşuluk ve dostluk ilişkileri gelişmesi için bu ziyaretleri önemsediklerini söyledi. Aynı topraklarda yüzyıllarca birlikte yaşadıklarını anlatan Duruer, “Çok sayıda soydaşımız Bulgaristan vatandaşı. Bunlar da aramızda bir köprü oluşturuyor.

Son yıllarda devletler arasındaki ilişkiler de gerçekten memnuniyet verici. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızla Bulgaristan mevkidaşları arasında sıkı bir dostluk var. Bulgaristan’a gittiğimiz zaman çok sayıda müteşebbisimizin yaptığı yatırımları memnuniyetle görüyoruz. Bulgar vatandaşlarına iş veriyorlar. Bunlar hem ticareti hem de dostluğu geliştiriyor. Sınır ötesi işbirliği konusunda çok sıkı çalışmalar yapıyoruz. Partnerlerimizle uyumlu çalışmalar içerisinde yeni projeler hazırlıyoruz.” dedi.

Kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Burgaz kenti Valisi Konstantin Nikolov Grebenarov, “Komşunun iyi olması her zaman iyidir. Çünkü en küçük şeyler akrabalar arasında değil komşular arasında paylaşılır. Son 20 yıl içerisinde ülkelerimiz arasındaki ilişkiler sevindirici ilişkiler oldu. 20 yıl önce iki ülkenin askerlerinin aynı masa etrafında bir araya geleceğini düşünemezdik. Bunda NATO’nun da etkisi var. Bulgaristan’ın Avrupa Birliği (AB) üyesi olması ve size verdiğimiz desteğimiz var. AB fonlarından yararlanmaya başladık. Komşu illerin kurumları arasında önemli işbirliği var. Okullar, sivil toplum kuruluşları ve valilikler arasında. Birlikte yürüttüğümüz projelerle ileride AB içerisinde birlikte çalışacağımızı umuyorum.” açıklamasını yaptı.

Reklamlar