Sayın Cumhurbaşkanımız,

 

Türkiye Genelinde, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de temsilcilikleri bulunan,genel merkezi İstanbul olan ve Bayrampaşa İlçesinde faaliyet gösteren derneğimiz; Başta Bulgaristan Türklüğü olmak üzere, Balkanlar ve Türk Dünyası konusunda gerekli araştırmaları yapmak ve sonuçlarını kamuoyunun yarararına sunmaktadır.Bunun için bünyemizde,konusunda uzman olan akademisyenler ve bölgeyi iyi tanıyan kişilerden oluşan, geniş bir kitlemiz bulunmaktadır.Derneğimizin tüzüğündeki;üstlenmiş olduğu sorumlulukları ve görevleri gereğince, soydaşlarımıza oturma izni ve kimlik işlemleri süreçlerinde yardımcı olduğundan, göçmenler tarafından iyi tanınan ve yoğun olarak Bulgaristan muhacirlerinin yaşadığı bölgelerde kitleleri harekete geçirebilme gücü bulunmaktadır.Ayrıca; Basında Türkiye’de ve Bulgaristan’da geniş kitlelere seslenen ve sosyal medya gücü çok yüksek olan BULTÜRK Bulgaristan Türklerinin Sesi Gazetesi www.bulturk.org , www.bulturk.net ve İnternet haber sitesi www.bghaber.org sitesinden yaptığımız yayınlar ile geniş kitlelere etki edebilmekteyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ve dünyanın ilk 10 gelişmiş ülkesi arasında yer alacağı için Ak Parti’ye, yürüttüğü yoğun çaba ve fikirlerimizle katkıda bulunacağımıza yürekten inanıyoruz.

Türkiye genelinde 8 milyona ulaşmış bir kitlemiz var. Bu nüfus Türkiye’de %13 gibi büyük bir orana sahiptir. Bu kitleyi 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Partiye oy vereceklerine ve destekleyeceklerine ve doğru yönlendirebileceğimize güvenebilirsiniz. Fakat bunların istişarelerle olması gerektiğine inanıyoruz.

Size 50 kişiden oluşan Milletvekili aday listesi gönderiyoruz. Göndermiş olduğumuz, Milletvekili aday listesinden en az bir adayımızın “Milletvekili” (İstanbul ilk 5’te, İzmir ilk 3’te, Bursa ilk 3’te) yapılması halinde; bu seçim çalışmalarında sadece İstanbul da değil, Bulgaristan Türklerinin yaşadığı tüm bölgelerde ve tüm Türkiye’de, Bulgaristan göçmenleri olarak seferber olacağımızı beyan ederiz.

Saygılarımızla,

 

                                                                            Rafet ULUTÜRK

Genel Başkan

Reklamlar