Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, 12 Mayıs’ta yapılan genel seçim sonuçlarını değerlendirirken, ““Yeni erken seçim değil, bir an önce yeni kabine istiyorum” dedi.

cumh bgPlevneliev, düzenlediği basın toplantısında yeni bir erken seçim ülkenin istikrarını bozacağını öne sürerek, “Cuma günü parlamentoya giren 4 siyasi gücün liderleri ile bir araya gelerek, oluşturulan 42’inci dönem parlamentonun ilk oturumun tarihini belirleyeceğim” ifade etti.

Son dönemde yaşanılan büyük skandalların seçime damga vurduğunu ancak sonuçlarını iptali için gerekçe görmediğini ifade eden Plevneliev, “Merkez Seçim Komisyonu (ZİK) seçim yasallığını onayladı” diye konuştu.

Seçim ihlallerin kısa sürede soruşturulup netleştirileceğine öne süren Plevneliev, sözlerini şöyle ürdürdü:
“Parlamentoya giren partilerin görevi kolay değil. Onca skandalın ardından kabine kurmak kolay olmayacak. Partilerin hükümet ile ilgili uzlaşmaya varmak üzere gerekli tavizlerde bulunacaklarına inanıyorum. Ancak yeni bir erken seçime gerek yok. Bir an önce parlamentoyu oluşturup yeni kabine kuruluşuna doğru adımlar atılmalı.

Kurduğum geçici hükümet, yeni hükümetin kuruluşuna dek görevini sürdürecek. Bazı siyasi güçlerin istediği gibi seçimi erteleyip, Milli Güvenlik Kurulu’nu (MGK) toplamış olsaydım stratejik bir hata yapmış olacaktım.”

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev yeni parlamentonun en geç Mayısın sonuna dek çalışmaya başlaması gerektiğini de sözlerine ekleyerek, “Net önceliklere sahip olacak yeni kabinenin üyelerinin milletimizi ileriye doğur götürmelerini istiyorum” dedi.

Reklamlar