6 Kasım Cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhurbaşkanı bülteninin sırtında tam ortada siyah kalın bir şerit olacak ve bu şerit yüz tarafında işaretlenen aday numarasının gizlenmesini sağlayacaktır. Bu yeni bir durumdur. Daha önce yapılan seçimlerin hiç birinde uygulanmamıştır.

6 Kasımda yapılacak seçimlerde 2 adet bülten kullanılacaktır.

Merkez Seçim Komisyonu’nun bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı seçimleriyle birlikte bir de halk oylaması (referandum) yapılacaktır.

Bültenlerin birinde Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları, ikinci bültende ise halk oylamasının 3 sorusu alt alta yazılacaktır.

Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Aleksandır Andreev’in dediğine göre, sorular iki ayrı kağıtta ve alt alta yazılmış olunca seçmen daha az yanlış yapacaktır.

 Halk oylamasına katılan seçmen istediği taktirde 3 sorudan yalnız birini ya da ikisini çizse bile bülten geçerli sayılacaktır.

Seçime katılmayan vatandaşlar için kötü olan ise, oy kullanmayanlar seçim listelerinden silinecekler ama arzu ettikleri halde, yine listeye alınabilecekler.

Güzün yapılacak seçimlerin sırrı çok özel bir şekilde korunacaktır. Cumhurbaşkanı ve Başkan Yardımcısı adayının isimlerinin yazılmış olduğu arka tarafında tam orta yerinde bir  kara şeritli olan sayfa zarf içine koyulmadan, doğrudan ikiye kırılarak sandığa atılacaktır.

Referandum bülteninde siyah şerit olmayacaktır.

Bir bülten bir zarf içine konacak ve sandığa atılcaktır.

Reklamlar